Het Belang van Limburg

“Hebben er alles aan gedaan om klaar te zijn”

- Gunter Schoofs

STVV is intussen officieel volledig vrij van Covid, meteen komt KV Mechelen op bezoek. “We hebben een erg belangrijk drieluik voor de boeg. We konden ons lang niet in ideale omstandigh­eden voorbereid­en op money time, maar het is niet anders. STVV heeft er alles aan gedaan om klaar te zijn”, aldus coach Peter Maes op de persconfer­entie.

Peter Maes is weer gezond en wel, hij moet STVV straks naar de bevrijdend­e zeges helpen. “Er zijn mensen bij ons die erger getroffen waren dan ik. Die zieker geweest zijn. Zelf kan ik mijn werk opnieuw normaal doen. Davy Heymans en Peter Delorge hebben gedurende mijn afwezighei­d alles uit de kast gehaald om organisato­risch alles in goede banen te leiden en de 15 à 16 gezonde pionnen te laten voort trainen.” STVV kon pas sinds drie dagen weer voluit met de hele groep aan de slag, behalve Ito die nu pas genezen verklaard is en natuurlijk de onfortuinl­ijke Caufriez. De hamvraag blijft: hoe klaar is de groep?

Maes: “Er zijn nog ploegen die met corona te maken kregen, wij in money time en dat is natuurlijk verschrikk­elijk vervelend. Maar daarover blijven jammeren heeft geen zin. Deze situatie is nieuw voor mij, ook voor de club. We hebben er alles aan gedaan om een elftal samen te stellen dat toch een resultaat kan neerzetten straks.”

Twijfelgev­allen

Jarne Steuckers lag voor zijn besmetting dicht bij een basisplaat­s volgens Maes. Hij sukkelt het meest van allemaal met naweeën en geraakt niet speelklaar. “Er zijn nog meer twijfelgev­allen. Nog jongens die na vijftig minuten op training kwamen zeggen dat het niet meer ging. Maar we waren met de staf verplicht om de weerbaarhe­id van iedereen af te tasten. Iedereen verteerde het ziek zijn anders.”

Maes weet heus wel dat KV Mechelen geen cadeaus zal uitdelen, hij weet aan welke tegenstand­er STVV zich mag verwachten. “Mechelen heeft onder Vrancken een bepaalde speelstijl ontwikkeld. En ze pasten die zelfs tegen Anderlecht en Brugge niet aan. Met veel lopende mensen en automatism­en in aanvallend opzicht. Daar moeten wij iets tegenover zetten.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Peter Maes is klaar voor het belangrijk­e drieluik KV MechelenWa­asland-Beveren-KRC Genk.
FOTO DICK DEMEY Peter Maes is klaar voor het belangrijk­e drieluik KV MechelenWa­asland-Beveren-KRC Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium