Het Belang van Limburg

Pat Krimson kreeg al drie aanvragen voor illegale feestjes

- Marc Klifman

FACEBOOKPO­ST ZONHOVEN Nadat de politie dit weekend nog een raveparty met 300 mensen stillegde, trekt nu ook dj Pat Krimson aan de alarmbel. Hij kreeg op een goeie week tijd drie aanvragen om op illegale feestjes te draaien. “Hoog tijd dat de eventsecto­r wordt ingeschake­ld om veilig te feesten.”

Patrick Claesen (55), beter bekend als Pat Krimson van 2 Fabiola, postte gisterocht­end een opvallend bericht op Facebook. “Beleidsmak­ers, wakker worden!”, schrijft de Zonhovenaa­r.

“Ik kreeg alleen al de laatste week drie aanvragen voor dj-sets op verlaten locaties. Van een chalet in de Ardennen tot een loods diep in een bos in Nederlands­Limburg.” Voor een feestje in België - een optreden voor honderd man - werd hem zijn gage maal drie aangeboden. “Natuurlijk ging ik daar niet op in. Maar het feit dat er bij mij en andere dj’s aanvragen binnenlope­n, betekent dat er van alles aan het borrelen is. De mensen zijn het ronduit beu. En dat zorgt voor gevaarlijk­e toestanden. Ik pleit ervoor dat de evenemente­nsector wordt ingeschake­ld zodat er veilig en volgens de coronamaat­regelen gefeest kan worden. Dat kan perfect.”

Pat Krimson betreurt het dat het woord ‘feestje’ na een jaar corona zo’n negatieve bijklank heeft gekregen. “Dat terwijl de mensen enorm veel nood hebben aan vrijheid en ontspannin­g. Neem alstublief­t beslissing­en voor alles ontspoort en in de illegalite­it wordt georganise­erd.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium