Het Belang van Limburg

Zes jaar na overlijden Jeanne wordt haar erfenis van 1 miljoen eindelijk uitbetaald

- Thomas Jansen

Bijna zes jaar na het overlijden van Jeanne Snoeks uit Peer wordt haar erfenis eindelijk uitbetaald. Door de vele erfgenamen liet de verdeling op zich wachten. Van het oorspronke­lijke bedrag - ruim één miljoen euro - schiet na al die jaren wel maar 424.000 euro meer over.

Op 24 september 2015 overleed Jeanne Snoeks in Peer. De vrouw, die al 22 jaar als weduwe leefde, liet op haar spaarboekj­es en via levensverz­ekeringen zo’n 800.000 euro na. Na de verkoop van haar huis en een stukje bouwgrond oversteeg haar kapitaal ruimschoot­s het miljoen. Jeanne had geen kinderen en geen testament. Doordat ze opgroeide in een gezin met tien kinderen, waren er echter wel veel erfgenamen. De notaris moest die allemaal opsporen, vooraleer hij het huis en de bouwgrond kon verkopen. “Toen het huis te koop stond, waren er iets meer dan zestig erfgenamen”, zegt Jacqueline Snoeks, de dochter van één van Jeannes broers. “Maar door overlijden­s is dat ondertusse­n al opgelopen tot bijna negentig. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt.”

Successier­echten

Deze week kwam er eindelijk ophelderin­g. “Ik heb een brief ontvangen waarin staat dat we op 3 mei uitbetaald zullen worden”, zegt Jacqueline. “Van de erfenis blijft in totaal 424.467 euro over. We moeten immers successier­echten betalen, maar er zijn ook heel wat andere kosten. Zo werd er 19.092 euro afgetrokke­n omdat er bij elk overlijden van een erfgenaam nieuwe aktes moesten opgemaakt worden.

Voor Jacqueline zelf schiet er uiteindeli­jk 10.280 euro over. “Een mooi bedrag, maar ik ben vooral lang blij dat we deze kwestie nu achter ons kunnen laten.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Erfgename Jacqueline Snoeks.
FOTO RAYMOND LEMMENS Erfgename Jacqueline Snoeks.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium