Het Belang van Limburg

“Hij stopte niet met babbelen, een teken dat hij gelukkig is”

-

De 11-jarige Rayhan Nakkach uit Peer is een grote fan van KRC Genk. “En na afgelopen weekend natuurlijk nog wat meer”, lacht zijn mama Hilde Casteele.

Wie zijn favoriete speler is? “Dat is moeilijk ...”, zegt Rayhan. “Ik denk keeper Maarten Vandevoord­t. Die mocht zondag ook meespelen en heeft zelfs een penalty gestopt. Dat was het leukste moment van de hele wedstrijd.” Maar dat is lang niet het enige waar de jongen enthousias­t over is. “Ik heb vier goals gezien. En tijdens de rust zag ik mezelf op het grote scherm. Ik kreeg ook een sjaal van KRC Genk. Die heb ik bij de doelpunten al meteen gebruikt om mee te zwaaien.” Het was voor Rayhan de eerste keer dat hij live een wedstrijd kon bijwonen. “Ik probeer drukke situaties toch meestal te mijden”, zegt mama Hilde. Op voorhand was hij dan ook een beetje zenuwachti­g. “Hij wist niet zo goed wat hij moest verwachten. Maar eenmaal daar aangekomen, verliep het allemaal heel goed. Iedereen was er heel vriendelij­k en behulpzaam. De organisati­e verdient een dikke pluim. Rayhan stopte niet meer met babbelen, een teken dat hij gelukkig is.”

Zo’n wedstrijd bijwonen, is dan ook zeker voor herhaling vatbaar. “Zelfs in een vol stadion willen we het proberen”, zegt Hilde. “Dan gaan we hem daar goed op voorbereid­en en ook een koptelefoo­n opzetten om het geluid te dempen.” Ook Rayhan ziet dat wel zitten. “Maar ik hoop wel dat ik dan niet naast een supporter van STVV kom te zitten. Want dan mag ik misschien niet juichen als KRC Genk opnieuw vier keer scoort.”

 ?? FOTO RR ?? Rayhan Nakkach.
FOTO RR Rayhan Nakkach.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium