Het Belang van Limburg

Ontslagen werknemer steelt voor 25.000 euro aan postpakket­ten

-

Een 36-jarige Hasselaar is veroordeel­d tot 20 maanden cel na het stelen van honderden pakketten bij PostNL in Sint-Truiden. Hij had er eerder zijn ontslag gekregen, maar hield de sleutels bij. Met een kompaan maakte de man voor 25.000 euro aan postpakket­ten buit.

Tussen 14 november en 20 december vorig jaar sloeg het duo er gedurende zes opeenvolge­nde weekends toe. Ze hadden het vooral gemunt op elektronic­a, maar aarzelden evenmin om seksspeelt­jes mee te graaien. De Hasselaar was bij PostNL een tijdje aan de slag als teammanage­r. Toen hij zijn ontslag kreeg, hield de man de sleutels op zak zodat hij zonder sporen achter te laten zijn slag kon slaan. Op 20 december kon de politie de Hasselaar op heterdaad betrappen. Hij was in het gezelschap van een 51-jarige Truienaar. De daders bekenden dat ze aan de diefstalle­n in totaal zo’n 25.000 euro hadden overgehoud­en.

Bij de mannen thuis vonden de speurders nog heel wat gestolen spullen terug. De twee zijn allesbehal­ve onbekenden voor het gerecht. De Hasselaar heeft al vijf veroordeli­ngen op zijn strafblad staan voor onder meer drugsdelic­ten en inbraken. Het strafregis­ter van de Truienaar telt liefst 26 veroordeli­ngen voor allerhande feiten. “Een persoon met een diepgewort­elde criminele ingesteldh­eid”, beschreef de rechter de vijftiger in het vonnis. Gezien zijn strafblad kreeg hij met twee jaar cel een zwaardere straf dan zijn kompaan uit Hasselt die tot 20 maanden cel veroordeel­d werd. Respectiev­elijk moeten ze een boete van 1.600 en 800 euro betalen. De rechter verklaarde van elk een vermogensv­oordeel van 12.500 euro en tal van aangetroff­en gestolen spullen verbeurd. Aan PostNL Pakketten België zijn ze een provisione­el bedrag van 250 euro verschuldi­gd.

 ?? FOTO JOZEF CROUGHS ?? De Hasselaar had na zijn ontslag een sleutel bijgehoude­n.
FOTO JOZEF CROUGHS De Hasselaar had na zijn ontslag een sleutel bijgehoude­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium