Het Belang van Limburg

Meer dan een dozijn Kanaries strijkt volgend seizoen ergens anders neer

sport 6

- TRANSFERS Gunter Schoofs

GEEN NIEUW CONTRACT

Samuel Asamoah, Ibrahima Sankhon en Duckens Nazon zullen na dit seizoen andere oorden opzoeken. Het trio is einde contract en moet niet hopen op een nieuwe overeenkom­st.

Samuel Asamoah, van dit drietal het langst in dienst, verloor onder Peter Maes zijn plek op het middenveld. Nochtans bewees de 27jarige Ghanees eerder zijn waarde, zeker op kunstgras. Maar het is duidelijk dat Maes een ander profiel - lees: iemand met meer gestalte - voor ogen heeft op het middenveld.

Het verhaal van Ibrahima Sankhon was zelfs onder Kevin Muscat al zo goed als ten einde. Na zijn dramatisch­e invalbeurt in Gent met een domme overtredin­g lag hij aan de basis van de late gelijkmake­r - verloor de Guinees ook alle krediet bij Maes.

Duckens Nazon moet eveneens opkrassen. De Haïtiaan is derde spits in de pikorde, maar het hele Covid-verhaal, zijn stevige salaris én de eerdere moeilijke onderhande­lingen met de bazen over uitleenbeu­rten doen hem de das om.

TWIJFELGEV­AL

Oook Mory Konaté is straks einde contract bij STVV. Omdat de middenveld­er uit Guinee nu en dan speelgeleg­enheid heeft gekregen van Maes is hij een twijfelgev­al. Toch lijkt ons de kans erg klein dat zijn verhaal in Sint-Truiden een vervolg krijgt. Maes liet hem immers uit de kern voor de derby tegen KRC Genk. Een veeg teken. De kans is dus groot dat Konaté het rijtje met Asamoah, Sankhon en Nazon vervoegt.

EINDE HUUR

Vorige zomer deed STVV nog alle moeite van de wereld om Facundo Colidio een seizoen langer te huren van Inter. Gezien het magere seizoen dat de Argentijn draaide, zal STVV niet opnieuw aandringen bij de Italiaanse grootmacht, die een nieuwe ploeg moet zoeken om Colidio onderdak te geven. Ook Georgios Vagiannidi­s wordt door STVV gehuurd van Inter, hij kwam noch onder Muscat noch onder Maes aan speelminut­en en wordt bedankt voor (niet) bewezen diensten.

Dimitri Lavalée en Junior Pius konden wel overtuigen. Mogelijk bekijken ze in Haspengouw om hen langer op Stayen te houden. De onderhande­lingen met Lavalées moederclub Mainz zal STVV wel vanaf nul - dus op gelijke hoogte met eventuele nieuwe gegadigden - moeten starten. Op Pius bedongen de Kanaries een aankoopopt­ie bij Antwerp.

OPLOSSING GEZOCHT

Santiago Colombatto en SeungWoo Lee worden momenteel uitgeleend aan respectiev­elijk het Mexicaanse Club León en het Portugese Portimonen­se. Zij keren in juni normaal terug naar Sint-Truiden, waar allicht… geen toekomst voor hen is weggelegd. STVV zal oplossinge­n zoeken om hen definitief te transferer­en. Tatsuya Ito, Jhonny Lucas, Ko Matsubara, Wolke Janssens en Nelson Balongo passen niet meer in de toekomstpl­annen. Ook zij zullen op de markt komen. Wat niet wil zeggen dat eventueel toekomstig­e clubs in de rij zullen staan voor hun diensten.

KASSA, KASSA

STVV moét cashen om financieel gezond te blijven. Dat het een forse transferso­m zal vangen voor topschutte­r Yuma Suzuki is duidelijk. De club kan dat geld goed gebruiken. Ten eerste om de twee miljoen verlies door corona bij te passen, maar ook om de sportieve balans van 2021 te verzorgen en de nieuwe mercato voor te bereiden. De verwachtin­g is ook dat Kenny Steppe, die vorige zomer al naar Antwerp wou, verkocht wordt. Al zal de verkooppri­js van Steppe een peulschil zijn in vergelijki­ng met die van Suzuki, die nog een overeenkom­st van meerdere seizoenen heeft op de Tiensestee­nweg. Tot slot: mocht een club plots met heel wat centen op de proppen komen voor Liberato Cacace, kan natuurlijk alles. Onze glazen bol zegt dat de 19-jarige Nieuw-Zeelandse linkerflan­kspeler naast Suzuki de enige pion in de kern is die eventueel de kassa kan laten rinkelen.

 ??  ??
 ?? FOTO JEFFREY GAENS/BELGA ?? Onder meer Colidio (einde huur, l.), Asamoah (einde contract, m.) en Suzuki, die de kassa moet laten rinkelen,
verlaten de club.
FOTO JEFFREY GAENS/BELGA Onder meer Colidio (einde huur, l.), Asamoah (einde contract, m.) en Suzuki, die de kassa moet laten rinkelen, verlaten de club.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium