Het Belang van Limburg

Dat bewijzen deze levensbela­ngrijke goals in zijn nog jonge carrière.

-

Straffe comeback tegen City

Je profdebuut maken op je zestiende, het is weinigen gegeven. Eind 2015 deed Kylian Mbappé dat wel bij Monaco. Een klein jaar na zijn debuut werd hij een vaste waarde bij de Monegasken, die in 2017 een fantastisc­he campagne in de Champions League beleefden en het tot de halve finales schopten. Vooral de 1/8ste finale tegen Manchester City was memorabel. Na een 5-3-zege in eigen huis stond City met één been in de kwartfinal­es, maar de 18-jarige Mbappé dacht daar anders over. De Fransman maakte in de return de 1-0 na acht minuten en uiteindeli­jk won Monaco met 3-1. In de heenwedstr­ijd had Mbappé al zijn eerste Europese doelpunt gemaakt. Zo werd hij de op één na jongste Franse doelpunten­maker in de Champions League, alleen Karim Benzama was jonger.

Koele killer in Dortmund

In de kwartfinal­es van diezelfde campagne stond Borussia Dortmund op het menu. Ook de Duitsers waren niet opgewassen tegen Mbappé. Met drie doelpunten in twee wedstrijde­n was de pijlsnelle aanvaller de grote man. Vooral zijn tweede doelpunt in de heenwedstr­ijd was van groot belang. Bij een 1-2-voorsprong in het Signal Iduna Park gaat Mbappé alleen op de doelman af. Hij kijkt even en werkt ijskoud af. In de terugwedst­rijd scoort hij al na drie minuten. Hij brengt zijn ploeg zo naar de halve finales, waarin Juventus een maatje te groot blijkt.

Beter dan Messi

Mbappé is enorm gegeerd bij de topclubs na zijn sterke prestaties in de Champions League met Monaco. Hij maakt in de zomer van 2017 de overstap naar Paris SaintGerma­in en op het einde van het seizoen wacht het WK in Rusland. Is Mbappé echt zo goed of is de Franse competitie te makkelijk? In de 1/8ste finales staat Frankrijk tegenover Argentinië, ofwel Mbappé tegen Messi. Met twee doelpunten en een assist steelt die eerste de show. 4-3 en Frankrijk gaat door. Als 19-jarige je land op sleeptouw nemen in een 1/8ste finale van het WK tegen één van de favorieten, dat is alleen weggelegd voor de allergroot­sten.

Nu al wereldkamp­ioen

Het verhaal van Mbappé op het WK is nog lang niet voorbij. Na Argentinië wordt ook Uruguay uitgeschak­eld en in de halve finale zijn de Fransen net iets sluwer dan de Rode Duivels. Mbappé mag zich opmaken voor de grootste wedstrijd uit zijn carrière. Kroatië, de verrassend­e finalist, krijgt ook

KWARTFINAL­ES

VANAVOND

21.00 PSG - Bayern München 21.00 Chelsea - FC Porto MORGEN

21.00 Dortmund - Man. City 21.00 Liverpool - Real Madrid

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium