Het Belang van Limburg

United begint laatste competitie­maand tegen Oostende

- Johnny Peeters

LIMBURG UNITED OOSTENDE

DINSDAG 20 UUR EUROMILLIO­NS BASKETBALL LEAGUE Met de komst van Oostende begint de drukke laatste competitie­maand voor Limburg United met twee tot drie wedstrijde­n per week. Yannick Desiron is dat ritme nog gewend van de voorbije twee seizoenen bij Oostende.

“Ons seizoen kent te veel ups-anddowns”, bevestigt Yannick Desiron wat voor iedereen duidelijk is. “Het lukt ons bijna nooit om de volledige wedstrijd aan 100% intensitei­t te spelen. Ofwel geven we de voorsprong weg, ofwel lopen we nog een grotere achterstan­d op. We laten ons te veel meeslepen. Iedereen moet op één lijn staan en dat is niet altijd het geval. Ik geef toe dat ik hiervoor ook naar mezelf moet kijken. Er zijn wedstrijde­n waar er momenten waren dat ik niet 100% gefocust was. Het wordt niet gemakkelij­k om die knop om te draaien, want met Oostende, Antwerp Giants en Bergen volgen er stevige tegenstand­ers. Als je daar opnieuw enkele minuten de teugels loslaat, word je letterlijk afgemaakt.”

Druk programma

“De laatste weken van de competitie worden afgewerkt aan het ritme van de play-offs. Twee tot drie wedstrijde­n per week. Tussendoor zullen we genoeg recovery moeten doen. Je krijgt minder tijd om een wedstrijd voor te bereiden, maar dat moet zeker lukken. We hebben ook geen volledige week nodig om de tegenstand­er te bestuderen. En iedereen speelt natuurlijk liever wedstrijde­n dan te trainen. Ik ben dat ritme gewend van de voorbije twee seizoenen met Oostende en hun Europees programma.”

Desiron speelde de afgelopen twee seizoenen dus voor Oostende. Meer dan een jaar na zijn laatste wedstrijd bij de kustploeg speelt hij dinsdag voor het eerst tegen zijn ex-club. “Ik kijk heel positief terug op mijn periode in Oostende. Ik ben er fysiek en mentaal sterker geworden. Mijn algemene basketbalk­ennis is erop vooruit gegaan en vooral de ervaring van de Champions League vond ik geweldig. Met ervaren spelers zoals Djordjevic en Mwema rond je leer je veel bij. En je moet de systemen van coach Dario Gjergja volgen. Zoals iedereen weet een heel vriendelij­k persoon naast het veld, maar tijdens de wedstrijde­n laat hij zich soms meeslepen. Ook als je als speler niet doet wat hij wil, kan hij boos uit de hoek komen. Bij mij viel dat nog vrij goed mee en gebeurde dat altijd op een correcte manier. Je speelt uiteraard nooit een perfecte wedstrijd, er loopt altijd wel eens iets verkeerd. Als hij dan hevig reageerde, besefte ik dat het terecht was.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Yannick Desiron.
FOTO SERGE MINTEN Yannick Desiron.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium