Het Belang van Limburg

Fastfoodke­ten KFC opent donderdag

- Johnny Geurts

Donderdagm­iddag opent fastfoodre­staurant KFC de deuren in Bilzen. In eerste instantie zal het door de coronamaat­regelen alleen mogelijk zijn om af te halen in het restaurant aan de Tongersest­raat of aan de ‘drive-thru’.

Aan de Tongersest­raat in Bilzen, pal tegenover concurrent­en Burger King en McDonald’s, opent donderdagm­iddag Kentucky Fried Chicken KFC. “Lokale tewerkstel­ling ligt ons na aan het hart. We gaan werken met een ploeg van 50 medewerker­s. Vandaag hebben we al even geproefdra­aid”, zegt Bart Molemans (56) die als manager verhuist van Hasselt naar Bilzen. “We zitten in Bilzen op een perfecte horecaplek. We beschikken over een beneden- en bovenverdi­eping, goed voor 90 zitplaatse­n met een ruim buitenterr­as die gebruikt kunnen worden zodra de maatregele­n het toelaten”, stelt Sally Herygers, woordvoerd­er bij Benelux Food Groep.

Eerste drive-thru in Limburg

Door de coronamaat­regelen zullen klanten vooralsnog alleen kunnen afhalen in het restaurant of via onze ‘drive-thru’. Molemans: “Bilzen is de eerste KFC in Limburg met een drive thru.” Twee jaar geleden werd de eerste KFC in Vlaanderen geopend. De ondernemer­s achter het project in Vlaanderen zijn geen onbekenden: Mathé Heeren komt uit de vastgoedse­ctor en Jan Peeters baat al jaren winkels uit, waaronder Albert Heijn-supermarkt­en. Fastfood liefhebber­s in Bilzen en omgeving kunnen alvast beginnen watertande­n. Manager Molemans: “We zijn een echt kiprestaur­ant en werken alleen met verse producten. Daarmee onderschei­den we ons toch wel van de collega’s. De kipgerecht­en zijn smeuïg, knapperig, pittig en origineel. Het restaurant heeft een 35-tal parkeerpla­atsen. Bilzen wordt het vierde KFC-restaurant in Vlaanderen.”

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? De kernploeg is samen met manager Bart Molemans (tweede van links) bij KFC in Bilzen klaar voor de opening.
FOTO JOHNNY GEURTS De kernploeg is samen met manager Bart Molemans (tweede van links) bij KFC in Bilzen klaar voor de opening.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium