Het Belang van Limburg

Leerkracht Kamal Kharmach scoort bij leerlingen Hasseltse school

- Dirk Jacobs

Kamal Kharmach praat vanavond in de laatste aflevering van De Klas op Eén met een groep leerlingen van GO! Next Level X uit Hasselt over hun toekomst. “Hij luisterde echt naar ons”, zegt de Hasseltse Nathalie Raymaekers, laatstejaa­rs fotografie.

Het concept van De Klas blijft even eenvoudig als geniaal. Een bekende Vlaming aan het schoolbord praat met een groep 17-jarigen over een thema dat hen na aan het hart ligt. In rare tijden misschien nog een tikkeltje vreemder dan anders. “Hier werden we echt gehoord”, zegt Joey Kinssen uit Kaulille, die multimedia studeert. “Je merkt aan alles dat Kamal zelf ook echt leerkracht is. Hij is het gewoon om voor de klas te staan.

Toekomst voorspelle­n

Kamal probeerde de toekomst van de jongeren te voorspelle­n. Waar zien zij zichzelf binnen 10 jaar? “Ik peilde vooral naar hoe ze zich voelen in deze moeilijke tijd, waarin ze hun maatjes echt moeten missen”, zegt Kamal. “Een heel speciale ervaring”, omschrijft Nathalie de dag. “Omwille van corona kon het allemaal niet plaatsvind­en in onze school zelf, maar gebeurden de opnames bij Woestijnvi­s in Vilvoorde. Vooraf werden we allemaal getest op school en gelukkig bleek iedereen daarbij negatief. Kamal was echt een heel plezante leraar. Heel gevat, grappig en hij luisterde echt wel naar onze verhalen. En als hij er zelf eentje vertelde, waren die best boeiend. Hij mag terugkomen. Wat ik later wil doen? Vertaler worden. En fotografie is dan mijn leukste hobby.” “Ik was er een beetje bang voor”, lacht Joey Kinssen. “Al die camera’s boezemden me wat angst in, al viel het uiteindeli­jk best mee. Je voelt aan alles dat Kamal klaservari­ng heeft. Hij weet hoe hij met jongeren moet omgaan. Mijn toekomst? Gelukkig worden en veel goeie vrienden hebben. En grafisch ontwerper worden. Zo moet mijn leven er binnen 10 jaar uitzien.”

→ De Klas,

“Kamal was heel gevat, grappig en hij luisterde echt wel naar onze verhalen. En als hij er zelf eentje vertelde, waren die best boeiend. Hij mag terugkomen”

Nathalie Raymaekers

Laatstejaa­rs fotografie

 ?? FOTO © VRT ?? Kamal probeerde de toekomst van de jongeren te voorspelle­n.
dinsdagavo­nd 20.40 uur op Eén of via de VRT NU app.
FOTO © VRT Kamal probeerde de toekomst van de jongeren te voorspelle­n. dinsdagavo­nd 20.40 uur op Eén of via de VRT NU app.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium