Het Belang van Limburg

Limburgse centra vergroten testcapaci­teit voor reizigers

-

Op reis gaan mag, maar voor niet-gevaccinee­rden niet zonder test. Dus bereiden enkele Limburgse testcentra zich voor op een toestroom van vakantiega­ngers: de capaciteit gaat omhoog.

Vanaf 28 juni kunnen reizigers zich laten testen in het Seniorenhu­is in Bilzen. “We werken daarvoor samen met Eurofins Labo Van Poucke. Zij voorzien een grote testcapaci­teit van wel 14.000 testen, waarmee we honderden mensen per week kunnen testen”, zegt burgemeest­er Johan Sauwens (CD&V).

Naast de inwoners van Bilzen, Hoeselt en Riemst, kunnen ook inwoners van andere gemeenten in het testcentru­m terecht. “De capaciteit is groot genoeg en we werken met een goed reserverin­gssysteem. Een afspraak maken kan vanaf 23 juni via de website van Eurofins, waar ook de openingsur­en te vinden zijn.”

In Beringen en Tessenderl­o worden er 100 extra testen voorzien per dag. Vanaf 25 juni wordt er ook in het weekend getest. Het is belangrijk dat je reserveert vooraleer je naar het testcentru­m gaat. Reserveren kan op het nummer 013/26 40 06, vanaf 5 juli zal dat ook digitaal kunnen.

In Genk zullen dagelijks 650 reizigers kunnen worden getest en ook het Hasseltse testcenter gaat zeven dagen op zeven vakantiega­ngers testen. In Lommel en Sint-Truiden zijn nog geen plannen om de testcapaci­teit uit te breiden.

 ?? FOTO TOM PALMAERS ?? Vanaf 28 juni kunnen reizigers zich laten testen in het Seniorenhu­is in Bilzen.
FOTO TOM PALMAERS Vanaf 28 juni kunnen reizigers zich laten testen in het Seniorenhu­is in Bilzen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium