Het Belang van Limburg

Opnieuw baby’tje gevonden in Antwerpse vondelinge­nschuif

-

Voor het eerst in twee jaar is er opnieuw een kindje gevonden in de vondelinge­nschuif in Antwerpen. Het jongetje werd enkele weken geleden al gevonden, maar omwille van privacy werd het nieuws nu pas bekendgema­akt. Sinds het OCMW opging in de stad, is het burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) die automatisc­h de voogdij van de vondeling op zich neemt.

Het jongetje verkeert in goede gezondheid. Het kreeg van Moeders voor Moeders een naam, maar die wordt, uit privacy-overweging­en, niet bekendgema­akt.

“Enige tijd geleden werd deze rakker bij Moeders voor Moeders in de vondelinge­nschuif gelegd”, schrijft De Wever op zijn Facebook. “De mama kwam zich helaas niet melden. Ze blijft heel welkom om dat alsnog te doen. Voorlopig ben ik de voogd van dit kleine wonder. Mijn dochters noemen hem baby Finn. Het zal de kleine aan niets ontbreken. Welkom nieuwe Antwerpena­ar, en weet dat je liefdevol bent ontvangen in onze stad.”

Het is al het 18de kindje dat gevonden wordt in de Antwerpse vondelinge­nschuif, die sinds 2000 bestaat. Het recordjaar was 2018, met vier vondelinge­n. Enkele baby’s werden later herenigd met hun moeder.(nba)

SCHADEVERG­OEDING

 ?? FOTO BELGA ?? Burgemeest­er De Wever is de voogd van de baby.
FOTO BELGA Burgemeest­er De Wever is de voogd van de baby.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium