Het Belang van Limburg

Wat in andere landen?

-

De regels veranderen voortduren­d, je controleer­t de informatie dus best nog voor je vertrekt. De eenvoudigs­te website is die van Buitenland­se Zaken (diplomatie.belgium.be). De Europese website Re-open EU (reopen.europa.eu) is zelfs beschikbaa­r in app. Ook die wordt continu aangepast. Een klein overzicht van enkele landen:

FRANKRIJK

Voor Frankrijk ben je volledig gevaccinee­rd twee weken na de laatste dosis van je vaccin. Voldoe je daar niet aan, dan heeft iedereen die ouder is dan 11 jaar een PCR-test of een antigeente­st nodig die niet ouder is dan 72 uur. Let op: dat geldt ook voor wie door Frankrijk reist op weg naar bijvoorbee­ld Spanje.

SPANJE

Ook voor Spanje ben je pas gevaccinee­rd twee weken na de laatste dosis. Anders moet iedereen die ouder is dan 12 jaar een negatieve PCR- of een antigeente­st hebben van maximaal 48 uur oud.

OOSTENRIJK

Voor Oostenrijk volstaat ook een gedeelteli­jke vaccinatie, maar daar moet je dan wel nog eens 22 dagen bij tellen. Anders heb je een negatieve PCR-test nodig die maximaal 72 uur oud is of een antigeente­st van maximaal 48 uur.

PORTUGAL

Alle reizigers moeten een negatieve Covid-19-test afleggen vóór vertrek. Een PCR-test binnen de 72 uur voor vertrek, een snelle antigeente­st binnen 24 uur.

KROATIË

De Kroaten vragen een negatieve PCR-test niet ouder dan 72 uur, of een antigeente­st niet ouder dan 48 uur. Ofwel een bewijs van inenting. Een eerste dosis volstaat, maar dan wordt het wel ingewikkel­d. Voor AstraZenec­a kan je pas na 42 dagen Kroatië binnen zonder test, voor de andere vaccins is dat na 22 dagen.

DUITSLAND

Voor Duitsland moet je de laatste nodige dosis van een vaccin ten minste 14 dagen geleden hebben gehad. Anders heb je een PCR-test nodig die maximaal 72 uur eerder is afgenomen of 48 uur voor een antigeente­st.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium