Het Belang van Limburg

Genk Green Logistics ontvangt eerste huurder en zit ruim voor op schema

- LOGISTIEK GENK Guido Cloosterma­ns

Het ziet ernaar uit dat het logistieke project Genk Green Logistics eerder dan voorzien zijn volle capaciteit bereikt. Dat is gezegd ter gelegenhei­d van de officiële start van de eerste huurder, de logistieke groep Eddie Stobart.

De Britse groep Eddie Stobart nam vrijdag officieel zijn intrek in de eerste units van Genk Green Logistics, het gemeenscha­ppelijke logistieke project van Group Machiels en Intervest Offices and Warehouses. Dat gebeurde in aanwezighe­id van de Genkse burgemeest­er Wim Dries, managing director Raf Hustinx van Eddie Stobart Logistics Europe en Gunther Gielen, CEO van Intervest.

De van oorsprong Britse logistieke dienstverl­ener Eddie Stobart huurt van Genk Green Logistics voor een periode van drie jaar twee units met een totale oppervlakt­e van 25.000 vierkante meter. Er kunnen zo’n 40 mensen aan de slag. Eddie Stobart verleent vanuit Genk onder meer logistieke diensten voor de autosector. Het nieuwe magazijn dient voor de opslag en overslag van sportartik­elen voor de e-commerce.

Nieuwe huurders

Genk Green Logistics kondigde zopas ook aan rond te zijn met een tweede huurder. P&O Ferrymaste­rs huurt een unit in het Galacy blok, het grootste van de drie blokken die op het terrein gebouwd worden. Beide huurders vonden de nabijheid van het Albertkana­al een belangrijk­e troef. Met de twee huurders is 15 procent van Genk Green Logistics volzet. Volgens Wesley Mazzei, directeur industriee­l vastgoed bij Group Machiels, lopen er bovendien voorspoedi­ge gesprekken met nieuwe potentiële huurders. “Het ziet ernaar uit dat we de maximale capaciteit niet in 2026 bereiken zoals eerder gepland, maar al in 2024”, aldus Mazzei, die hoopt binnenkort weer een volgende huurder te kunnen aankondige­n.

Eenmaal helemaal klaar is Genk Green Logistics goed voor 250.000 vierkante meter aan hoogwaardi­ge logistieke infrastruc­tuur met een minimum van 25 banen per hectare. “Het is indrukwekk­end wat er hier sinds de sluiting van Ford Genk gebeurd is”, aldus een tevreden Genkse burgemeest­er Wim Dries. “Amper tien jaar na de aankondigi­ng van de sluiting van Ford Genk op 24 oktober 2012 is de site helemaal opnieuw ontwikkeld.”

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? Van links naar rechts Raf Hustinx, burgemeest­er Wim Dries en Gunther Gielen.
FOTO RAYMOND LEMMENS Van links naar rechts Raf Hustinx, burgemeest­er Wim Dries en Gunther Gielen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium