Het Belang van Limburg

“Engeland stelde helemaal niks voor”

-

Dag Jan. Wat onthoud je van 18 juni op het EK?

“Dat het niet om aan te zien was. Alle drie de wedstrijde­n niet. Ik ging eens goed zitten voor Engeland-Schotland, een derby, maar dat viel toch zwaar tegen. Zeker Engeland stelde helemaal niks voor. Als er een ploeg verdiende te winnen, dan was het wel Schotland. Dat je dan je topschutte­r (Harry Kane, nvdr.) eraf haalt, dat zegt genoeg. Oké, Kane zat niet in de match, maar je moet toch zien te scoren. Bij zijn club heeft hij toch al vaak laten zien dat hij het kan, maar Southgate haalde hem eraf. Onvoorstel­baar. Gasten als Sterling en Foden gaven niet thuis. Ik had meer verwacht.”

Kroatië, verliezend WK-finalist in 2018, raakte niet voorbij Tsjechië. De uitschakel­ing dreigt.

“Net als Engeland vallen zij tegen, ja. Ze hebben geen echte spits en Modric presteert ver beneden niveau. Dan heb je het zitten. Zeker als je nog domme strafschop­pen gaat lopen weggeven. Mede daardoor is Schick, iemand die ik geen wereldspit­s vind, nu topschutte­r van het toernooi. Kroatië had geluk dat Perisic er zin in had in de tweede helft.”

Waar kijk je naar uit dit weekend?

“Ik zal elke match kijken. De wedstrijd tussen Duitsland en Portugal zaterdagav­ond springt natuurlijk in het oog. Je gaat kijken of de Fransen kunnen bevestigen in een vol stadion in Boedapest. Of Spanje de rug kan rechten tegen Polen. Maar eerlijk gezegd, kijk ik ook uit naar de koers. Het niveau op het EK is niet altijd even goed geweest en dan brengt het wielrennen eens wat afwisselin­g. Kan verfrissen­d zijn.”

Roberto Martinez kondigde al basisplaat­sen voor Witsel, Eden Hazard, Vermaelen en De Bruyne aan. Is dat verstandig?

“Dat vind ik wel. Die jongens kunnen zo het broodnodig­e ritme opdoen en het risico is beperkt. Je bent al geplaatst en normaal klop je die Finnen wel. Martinez managet dat allemaal vrij goed moet ik zeggen. Starten is ook nog altijd iets dan invallen tegen Denemarken, dus de bondscoach zal dan wellicht nog een beter beeld krijgen van hoever die gasten nu staan. Al zou ik De Bruyne nog opstellen als hij een houten been had.”

 ??  ?? BOSSIE IS DE BAAS
Ook tijdens het EK blijft Johan Boskamp voor onze krant de verrichtin­gen in het wereldje op de voet volgen. Elke speeldag van het toernooi bellen we met onze huisanalis­t. Want Bossie is en blijft de baas.
BOSSIE IS DE BAAS Ook tijdens het EK blijft Johan Boskamp voor onze krant de verrichtin­gen in het wereldje op de voet volgen. Elke speeldag van het toernooi bellen we met onze huisanalis­t. Want Bossie is en blijft de baas.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium