Het Belang van Limburg

Penalty nekt Hrosovsky en co

- Valerie Van Avermaet

Zweden heeft de maat genomen van Slovakije dankzij een penaltydoe­lpunt diep in de tweede helft. Genkie Patrik Hrosovsky stond bij Slovakije in de basis en werd na 84 minuten gewisseld.

Tegen Spanje werden de Zweden nog volledig teruggedro­ngen en moesten ze zich vooral beperken tot verdedigen. Dit keer kwam Zweden met meer aanvalslus­t aan de aftrap, maar spektakel leverde dat allerminst op. Slovakije was immers niet van plan om er een open wedstrijd van te maken. Het kleine broertje van groep E stond na de onverwacht­e zege tegen Polen op kop van de poule en besefte dat een puntje genoeg zou kunnen zijn om de 1/8ste finale te halen.

Amper kansen

Meer dan wat halve kansjes kregen we dan ook niet te zien in de eerste helft. Voor Zweden was er Lustig met een mislukte kopbal en Berg met een volley die helemaal de mist in ging. Bij Slovakije noteerden we Hamsik die net niet bij een steekpass kon en een schotje van Kucka. Robert Mak kwam er aan Slovaakse zijde ook wat door naarmate de eerste helft vorderde, maar echte dreiging leverde dat niet op. Daarmee hebben we zowat alles wat noemenswaa­rdig was in de eerste helft opgesomd.

Wie de televisie na die eerste 45 minuten nog niet had afgezet, werd beloond met een iets betere tweede helft. Zweden bleef de druk opvoeren, uiteindeli­jk met succes. Quaison lokte een penalty uit na een goede pass van Isak. Dubravka kwam uit z’n doel, maar tikte Quaison aan. Forsberg zette zich achter de bal en zette de elfmeter feilloos om. Zweden doet een gouden zaak dankzij de driepunter en telt nu als groepsleid­er vier punten.

 ?? FOTO POOL VIA REUTERS ?? Hrosovsky in duel met de Zweedse spits Isak.
FOTO POOL VIA REUTERS Hrosovsky in duel met de Zweedse spits Isak.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium