Het Belang van Limburg

ITALIË - WALES

Zwitserse doelman Sommer verwelkomt tweede kind

- Jonas Withouck

Nog voor Locatelli zijn debuut maakte voor het eerste elftal van AC Milan, werd hij door Silvio Berlusconi al de hoogte in geprezen. De ex-premier van Italië en toenmalig eigenaar van AC Milan noemde hem “een fantastisc­he kerel met een grote toekomst als spelverdel­er”. Enkele maanden later debuteerde hij in het eerste elftal. Locatelli brak al op zijn zeventiend­e door bij AC Milan en speelde 63 wedstrijde­n voor de Milanezen. Ondanks twee degelijke seizoenen, deelde de clubleidin­g hem in de zomer van 2018 mee dat ze hem niet meer nodig hadden. Locatelli, die al sinds zijn elfde bij Milan speelde en er kind aan huis was, was er het hart van in. Mocht Berlusconi in 2017 de club niet verkocht hebben, speelde Locatelli waarschijn­lijk nog steeds voor de club van zijn hart.

Hofleveran­cier Sassuolo

In de zomer van 2018 kon Sassuolo hem binnenhale­n voor een prikje: 14 miljoen euro. Ondertusse­n

GROEP A - ZONDAG 18 UUR

groeide Locatelli er uit tot de draaischij­f van de ploeg en is zijn marktwaard­e meer dan verdubbeld. Wie Locatelli nu wil binnenhale­n, zal minstens 35 miljoen euro moeten neerleggen en na dit EK zal zelfs dat bedrag niet meer volstaan. Bij Sassuolo horen ze de kassa al in de verte rinkelen. Een Italiaanse middenmote­r die drie spelers aflevert bij La Squadra, het gebeurt niet op elk groot toernooi. Naast draaischij­f Locatelli behoren ook ploegmaats bij Sassuolo Domenico Berardi (26) en Giacomo Raspadori (21) tot de Italiaanse EK-selectie.

Luxevervan­ger Verratti

Een maand voor het EK raakte PSG-middenveld­er Marco Verratti (28) geblesseer­d. Hij zou niet op tijd fit geraken voor het toernooi en dus moest bondscoach Roberto Mancini op zoek naar een tijdelijke vervanger. Sinds begin deze week is Verratti weer helemaal fit en dus zit Mancini met een luxeproble­em voor de rest van het toernooi. De driehoek op het middenveld Jorginho-LocatelliB­arella

doet het uitstekend en in Italiaanse media rijst nu de vraag of Verratti wel in het team moet komen.

GROEP A - ZONDAG 18 UUR SCHEIDSREC­HTER: Ovidiu Hategan (Roe) TV: Sporza

ITALIË: Donnaruma, Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola, Jorginho, Barella, Locatelli, Berardi, Immobile, Insigne

INVALLERS: Sirigu, Meret, Belotti, Emerson Palmieri, Bernardesc­hi, Raspadori, Bastoni, Chiesa, Tolói, Pessina, Cristante, Verratti GEBLESSEER­D: Florenzi, Chiellini GESCHORST: Niemand

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Niemand

WALES: Ward, Davies, Rodon, Mepham, Roberts, Allen, Ramsey, Morrell, Bale, Moore, James

INVALLERS: Hennessey, Davies, Gunter, Lockyer, Roberts, Norrington-Davies, Williams, Brooks, Levitt, Ampadu, Wilson, Williams GEBLESSEER­D: Niemand

GESCHORST: Niemand

OP 1 KAART VAN SCHORSING: Moore, Mepham, Davies

Poster van Pirlo

Hoe kan het ook anders. Locatelli had vroeger een poster van levende legende Andréa Pirlo op zijn kamer hangen. Net als zijn grote voorbeeld werd Locatelli opgeleid als spelverdel­er voor de defensie, maar bij La Squadra vertolkt hij momenteel een andere rol iets hoger op het veld. Als box-tobox middenveld­er komt Locatelli nog beter tot zijn recht. Na zijn doelpunten tegen Zwitserlan­d houden de tegenstand­ers van Italië hem maar beter in de gaten wanneer hij de zestien binnenstor­mt.

‘Manuel Locatelli, FBI Agent’

Was zijn voetbalcar­rière op niets uitgedraai­d, dan was Locatelli nu privédetec­tive. Als kind droomde hij er zo hard van dat hij op zijn rugzak ‘Manuel Locatelli, FBI Agent’ had geschreven. “Mijn familie lacht me daar nog steeds mee uit”, gaf hij ooit toe in een interview. Locatelli was eigenlijk gewoon een heel verstandig­e jongen, die ook al aan een leven naast het voetbal dacht.

ZWITSERLAN­D -TURKIJE

GROEP A - ZONDAG 18 UUR

De doelman van de Zwitserse nationale ploeg Yann Sommer is woensdag voor de tweede keer papa geworden. Het 32-jarige sluitstuk had speciaal voor de geboorte de EK-selectie verlaten.

“Welkom in de familie kleine zus NAYLA”, schreef hij vrijdag op Instagram bij een foto. Sommer had woensdag nog het Zwitserse doel verdedigd in het verloren duel (3-0) in Rome tegen Italië. Daarna keerde de keeper van Borussia Mönchengla­dbach meteen terug naar Duitsland. Wanneer hij opnieuw aansluit bij de Zwitsers is nog afwachten. Zwitserlan­d werkt zondag zijn laatste groepsmatc­h af in Bakoe tegen Turkije. Daar speelde het eerder 1-1 gelijk tegen Wales in zijn openingsma­tch van groep A.

Geprezen door Berlusconi

 ?? FOTO ISOPIX ?? Manuel Locatelli kroonde zich tegen Zwitserlan­d met twee doelpunten tot matchwinna­ar.
FOTO ISOPIX Manuel Locatelli kroonde zich tegen Zwitserlan­d met twee doelpunten tot matchwinna­ar.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium