Het Belang van Limburg

Kanaries maatje te groot

- Roger Cox

ZEPPEREN-BRUSTEM - STVV 1-4 OEFENMATCH STVV heeft zijn eerste afspraak van het seizoen – noblesse oblige – niet gemist. De buren van Zepperen-Brustem beten fel van zich af maar uiteindeli­jk moest de eersteprov­incialer toch de duimen leggen met 1-4. Dit viel ons op.

Hoge pressing

Hoge pressing, de tegenstand­er opjagen. Dat is het stokpaardj­e van kersvers coach Bernd Hollerbach. Dat bevestigt ook kapitein Steve De Ridder.

“We hebben een pittige driedaagse achter de rug”, aldus de 34-jarige Oost-Vlaming. “Wat spelwijze betreft, kunnen we momenteel dus nog niet te veel conclusies trekken. Maar het is duidelijk dat het de bedoeling is om zo hoog mogelijk op het veld te opereren.” “Uiteraard is onze kern nog niet compleet”, vulde Hollerbach aan. “Er moeten nog versterkin­gen bijkomen. Koita? Die vervoegt de groep in principe volgende week. Pas als de kern breder is, kunnen we aan een bepaalde veldbezett­ing beginnen te denken. Maar ik ben een voorstande­r van aanvallend voetbal. Dat kwam er vandaag bij momenten al aardig uit.”

Jonge gasten grijpen kans

Een selectie die nog moet worden aangevuld. Dat biedt, in afwachting van die versterkin­gen, kansen aan jonge spelers. Met Mathias Delorge, Jarne Steuckers en Robert-Jan Van Wesemael gooide de STVV-trainer zo een aantal exemplaren voor de leeuwen.

“Ze deden het prima. Het is voor zulke jonge gasten niet evident om zich aan te passen aan het harde labeur, zij moeten fysiek een grote stap zetten. Maar ze pikken het verbazingw­ekkend goed op. Ik ben tevreden over de werkijver.” De Ridder lachte zijn tanden bloot. “Ik ben zelf ook jong geweest. Ik weet dus hoe belangrijk het voor die jongens is om goed begeleid te worden door de meer ervaren spelers. Die rol heb ik in de tweede helft op mij genomen. Dat houdt me jong.”

Comeback Caufriez

Andere positieve vaststelli­ng: de comeback van Max Caufriez, die op 1 april met zijn linkervoet onder de grasmaaier terechtkwa­m. “Voor mij is het een hele opluchting dat ik weer kan voetballen”, straalde hij zichtbaar. “Mijn tenen zijn wel nog een beetje gevoelig. Bij contacten merk ik dat wel. Maar voor de rest voel ik amper nog hinder. Volgens de chirurg zal het zeker een jaar duren voordat ik weer honderd procent ben. Intussen verbijt ik de pijn.”

Blessure Ito

Uiteraard was het in Zepperen niet allemaal rozengeur en maneschijn. Zo moest Hollerbach al meteen zijn eerste zorgenkind noteren. Kort voor de rust kon de Japanner Tatsuya Ito, die de 0-2 had aangebrach­t na een fraaie dribbel en dito voorzet, na een contact met een tegenstand­er niet meer verder. Wellicht een hamstringb­lessure. Al wilde de coach zich daar nog niet over uitspreken. Hij is hoe dan ook out voor de oefenmatch van zaterdag tegen Berg en Dal.

Minder tegengoals

Afsluiten, doen we met de tegengoal voor de Kanaries. Een doelpunt op vrije trap. Coaches hebben er een hekel aan. “Klopt”, stelde Hollerbach. “Maar natuurlijk hebben we daar nog niet op kunnen trainen. Het komt er nu vooral op aan om volume te kweken. Hoe dan ook, moet het de intentie zijn om minder tegengoals te slikken dan vorig seizoen. 51, dat was van het goeie te veel.”

DOELPUNTEN: 32’ Mboyo (penalty) 0-1, 36’ Van Dessel 0-2, 65’ Lowies 1-2, 67’ Filippov 1-3, 79’

Steuckers 1-4.

SCHEIDSREC­HTER: Arno Schepers. TOESCHOUWE­RS: 400.

ZEPPEREN-BRUSTEM VV: Hoebrechts, Manshoven, Wijnrocx, Christiaen­s, Deferm, Lowies, Janssens, Verjans, Buyens, Roeffaers, Ibricic. Invallers: Groven, Verbiest, Lannoo, Lenaers, Abbas, Nyns, Claes.

STVV EERSTE HELFT: Steppe - Janssens, Buatu, Lavalée, Cacace - Konate, Durkin - Van Dessel, Brüls, Ito - Mboyo.

STVV TWEEDE HELFT: Steppe - Caufriez, Teixeira, Mindombe, Matsubara - De Ridder, Delorge Vanwesemae­l, Filippov, Steuckers - Balongo

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Mboyo scoorde vanaf de stip.
FOTO JEFFREY GAENS Mboyo scoorde vanaf de stip.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium