Het Belang van Limburg

Aboubakary Koita komt aanval versterken

-

STVV versterkt zich met Aboubakary Koita. Een 22-jarige Senegalese Belg, die vorig seizoen actief was bij het gedegradee­rde Waasland-Beveren. Eerder speelde hij bij AA Gent en Kortrijk.

Op dag vier van de voorbereid­ing haalt STVV een eerste versterkin­g binnen. De huuroveree­nkomst van Dimitri Lavalée (Mainz) werd eerder al verlengd, nu komt daar Aboubakary Koita bij. Een Senegalese Belg, die Stayen vorig seizoen nog het zwijgen oplegde in blessureti­jd. Toen kaapte de ploeg van Nicky Hayen alsnog een punt weg.

Koita vertoefde in zijn jeugd bij verschille­nde Belgische clubs: van Merksem over Lyra en Geel tot het eerste elftal bij laatstgeno­emde ploeg. In 2017 zette de aanvaller de grote stap richting Buffalo’s. In Gent speelde Koita slechts zeven wedstrijde­n. De concurrent­ie was groot en dus werd hij uitgeleend aan Kortrijk. In 2019 trok Koita de deur achter zich dicht in de Ghelamco Arena en koos hij voor een vierjarig contract bij Waasland-Beveren.

Lichtpunt op Freethiel

Bij de Waaslander­s kende Koita een moeizame start. Vorig seizoen was hij – ondanks de degradatie – samen met Michael Frey (die een contract onderteken­de bij Antwerp, nvdr.) een lichtpunt in de ploeg van de ontslagen Hayen op de Freethiel. STVV ondervond zelf het torinstinc­t van Koita, die duidelijk nog groeimarge heeft. Bernd Hollerbach ziet hem alvast als een grote meerwaarde in het spelsystee­m waarmee hij de Kanaries wil laten schitteren vanaf eind juli. Ondanks een lopend vierjarig contract kon Koita – mede door de degradatie van Waasland-Beveren – op zoek naar een nieuwe werkgever. Dat wordt dus STVV. Of Koita – nog zonder STVV-training in de benen – al in actie komt in de eerste oefenparti­jen, is onduidelij­k. Sowieso is hij vanaf volgende week van de partij op het oefencompl­ex in de Sint-Jansstraat.

Nicky

 ?? FOTO BELGA ?? Koita speelde in België voor Waasland-Beveren, AA Gent en Kortrijk.
FOTO BELGA Koita speelde in België voor Waasland-Beveren, AA Gent en Kortrijk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium