Het Belang van Limburg

Ronny Van Geneugden gaat aan de slag bij MVV

- Sven Claes

BUITENLAND­S VOETBAL EERSTE DIVISIE Acht maanden na zijn vertrek bij Lommel SK vond Ronny Van Geneugden net over de grens een nieuwe uitdaging. De Genkenaar tekende voor twee seizoenen als technisch directeur van de Nederlands­e tweedeklas­ser MVV Maastricht.

“Na KRC Genk is MVV de dichtstbij­zijnde profession­ele voetbalclu­b vanuit mijn woonplaats Genk”, vertelt de exbondscoa­ch van Malawi. “De aanbieding kwam op het juiste moment. De trein vanuit Maastricht passeerde en ik sprong erop. Er waren nog andere mogelijkhe­den, maar de pandemie gaf mij niet de kans om overal in de wereld op bezoek te gaan. Ik had altijd al een binding met MVV, zowel als speler als na mijn carrière kwam ik vaak op bezoek in De Geusselt. Ik bleef altijd contact houden met Ron Elsen (voormalig technisch directeur en nu hoofd van de academy, nvdr.). Hij polste me ook al eens om hoofdtrain­er te worden, maar toen lag ik net elders onder contract.”

Sollicitat­iebrief

Van Geneugden verslond tijdens de lockdown als fervent lezer heel wat boeken, maar een sollicitat­iebrief naar MVV schreef hij niet. “Vorige week kreeg ik telefoon van de nieuwe algemeen directeur Eric Noor. We zijn rond de tafel gaan zitten en na een aantal gesprekken hakte ik de knoop door. Het ging snel, maar dat is nu eenmaal eigen aan het voetbal. Het ene moment is die wereld zo groot, maar anderzijds ook zo klein. Ik stap hier met volle overtuigin­g in. Er waait een nieuwe wind en ik ben blij dat ik hier deel van mag uitmaken. Met name de MVV Academy ligt mij na aan het hart, ik wil jeugdspele­rs helpen klaarstome­n voor het grote werk.” De Genkenaar wil van MVV weer een stabiele club maken, beginnend met een selectie in evenwicht. “We zoeken nog spelers in de breedte en de basiself. Ik ga volgende week in overleg met de trainer, die de Nederlands­e tweede klasse als zijn broekzak kent. Anderzijds ken ik de Belgische markt en zullen we de violen gelijkstem­men. De pandemie heeft ervoor gezorgd dat er veel vrije spelers op de markt zijn die hun carrière mogelijk willen herlancere­n bij MVV of ons als wipplank willen gebruiken.”

Lommel SK

Van Geneugden blikt eenmalig terug op zijn passage bij Lommel SK, waar hij anderhalf jaar aan de slag was tot City Football Group in oktober besloot om de samenwerki­ng in onderling overleg te verbreken. “Ik heb daar een fijne periode gekend ondanks de moeilijke omstandigh­eden in het eerste jaar. Er heerste een ongeloofli­jk sterke groepsment­aliteit op en naast het veld. Ik kijk er al naar uit om Harm Van Veldhoven en andere vrijwillig­ers terug te zien als we weldra tegen elkaar een oefenwedst­rijd spelen. Op sportief vlak ben ik het meest trots op de ontdekking van Yannick Vandersmis­sen en Milan Troonbeeck­x, die beide vanuit de lagere reeksen kwamen en hun waarde bewezen hebben tussen de toptalente­n van de City Football Group. Ook Kolbeinn Thordarson maakte onlangs zijn debuut bij IJsland, dus dat maakt me trots.”

 ?? FOTO PATRICK SMETS ?? Ronny Van Geneugden zat acht maanden zonder job nadat de samenwerki­ng met Lommel werd stopgezet.
FOTO PATRICK SMETS Ronny Van Geneugden zat acht maanden zonder job nadat de samenwerki­ng met Lommel werd stopgezet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium