Het Belang van Limburg

Ex-Genkspeler­s Priske en Haroun herenigd op de Bosuil

- Diederik Geypen

ANTWERP 1A Vol ongeduld telt de nieuwbakke­n Antwerp-coach Brian Priske (44) af naar de eerste veldtraini­ng van aanstaande dinsdag. Op de eerste verplaatsi­ng naar de vertrouwde Luminus Arena is het wachten tot midden december. “Het wordt een fijn weerzien. In Genk kende ik mijn beste periode.”

Met een rode polo van de club schoof Brian Priske, vergezeld van algemeen manager Sven Jaecques, aan op zijn eerste persconfer­entie als coach van de Great Old. De colaflesje­s op de desk liet hij, in tegenstell­ing tot heel wat EK-gangers, onaangeroe­rd. Op de vraag waarom hij voor Antwerp koos, antwoordde Priske gelukkig wel. “De voorzitter (Paul Gheysens, nvdr.) wil something big creëren, en daar wilde ik graag deel van uitmaken. De Belgische competitie is een uitgelezen volgende stap na enkele mooie ervaringen in eigen land (Priske werd vorig seizoen vicekampio­en met Midtjyllan­d en in 2020 zelfs kampioen, nvdr.).” De Deense veldheer kent onze competitie uitstekend. Tussen 2003 en 2005 verdedigde de voormalige rechtsacht­er de Genkse kleuren. Tussen 2006 en 2008 volgde een passage bij Club Brugge. “Brian overtuigde ons met zijn kennis over voetbal en de Jupiler Pro League”, aldus Jaecques. “Bovendien was hij zéér goed voorbereid. Een signaal dat hij onmiddelli­jk klaar is om de volgende stap met deze club te zetten.”

Na een achtste plaats, twee keer vierde en vorig seizoen een derde stek, mikt Antwerp nóg hoger. “Dat wordt niet simpel”, beseft Jaecques. “Maar ik voelde direct dat Brian dit aandurft.” Priske bleef op zijn eerste persbabbel de rust zelve. “Dat zit in mijn natuur. Ik ben een rustig persoon, maar binnenin brandt het vuur. Iedereen zal de komende maanden wel kunnen zien of ik blij of ontevreden

ben.” (lacht)

Ex-ploegmaat Faris Haroun

Bij Antwerp komt Priske met Faris Haroun een ex-ploegmaat tegen. “Ik sprak al met hem, net als met enkele andere spelers. Het is lang geleden (zeventien jaar om precies te zijn, nvdr.) dat ik met Faris bij Genk speelde. Hij was toen a young boy. Ik kijk ernaar uit om hem face-to-face te ontmoeten.” Priske houdt warme herinnerin­gen over aan zijn Genkse periode. Zo werd zijn zoon August er geboren. In het weekend van 18 en 19 december keert Priske met Antwerp terug naar de Luminus Arena. “Bij Genk kende ik mijn beste periode. Het wordt fijn om vertrouwde gezichten van vroeger terug te zien, en hopelijk met een goed gevoel na te kaarten. Want in the end wacht mij maar één taak, en dat is winnen met Royal Antwerp FC.”

Engels naar Antwerp

Antwerp pakte vrijdag ook nog uit met een opvallende transfer Centrale verdediger Björn Engels (26) komt over van Aston Villa. De voormalige speler van Club Brugge zal, na het afleggen van de medische tests, een contract tot 2026 onderteken­en bij de Great Old. Ook rechtsacht­er Jelle Bataille trekt naar Antwerp. De 22jarige belofte-internatio­nal verlaat KV Oostende en zette zijn handtekeni­ng onder een contract tot 2024.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium