Het Belang van Limburg

Zeventiger rijdt getuige van ongeval aan

-

Een 73-jarige man uit Zonhoven krijgt een celstraf van drie maanden met uitstel omdat hij een man uit Houthalen (28) aanreed en op zijn motorkap meesleurde tijdens een discussie na een ongeval.

De feiten dateren van 19 september 2019, nadat de zeventiger in Genk betrokken was geraakt in een ongeval met blikschade. De twintiger zag alles gebeuren en liep naar de twee bestuurder­s om hulp te bieden. Toen de twintiger een opmerking maakte over een kras op de wagen van de vrouwelijk­e bestuurste­r, werd de zeventiger agressief. “Hij zei dat mijn cliënt zich niet moest moeien. Hij haalde zelfs een busje pepperspra­y boven”, zo klonk het bij de raadsman van het slachtoffe­r. Omdat de twintiger zich bedreigd voelde, belde hij de politie. Terwijl stapte de zeventiger terug in zijn auto en leek hij aanstalten te maken om ervandoor te gaan. “Mijn cliënt ging voor de auto van de man staan zodat hij niet kon wegrijden. Toen werd hij aangereden.” Volgens de procureur was de zeventiger zich bewust van wat hij deed. “Hij verklaarde zelf dat hij lichtjes gas gaf en dat de man op de motorkap terechtkwa­m. Vervolgens zou hij blijven gas geven om dan vol op de rem te gaan staan. Hij reed volgens zijn eigen verklaring­en zo’n 30 kilometer per uur. Dit had anders kunnen aflopen.” Van de feiten zouden ook camerabeel­den bestaan.

De man zelf verklaarde dat hij nooit de bedoeling had om de man aan te rijden. “Hij liet zijn wagen lichtjes bollen”, zo klonk het bij zijn raadsman. “Hij voelde zich bedreigd door de discussie.” De zeventiger werd schuldig bevonden voor de bedreiging­en met pepperspra­y, het bezit van pepperspra­y en het toebrengen van slagen. Hij kreeg een celstraf van drie maanden en een geldboete van 800 euro met uitstel. Hij moet een schadeverg­oeding van 3.003 euro betalen aan de verzekerin­g.

ZONHOVEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium