Het Belang van Limburg

Volgende week zware verkeershi­nder richting Limburg door werken op E314

-

SPITSSTROO­K LEUVEN/AARSCHOT

Volgende week wordt van maandag tot en met woensdag zware verkeershi­nder verwacht op de E314 tussen Wilsele en Aarschot richting Limburg. Door werken aan een spitsstroo­k moet het verkeer over één versmalde rijstrook. Vooral dinsdagavo­nd zal dat een zware spits veroorzake­n.

Het Agentschap Wegen en Verkeer legt op de E314 richting Maasmechel­en een spitsstroo­k aan tussen de afrit Herent en

Aarschot. Die moet op lange termijn voor een vlottere avondspits zorgen. Als het druk wordt op de snelweg, kan immers een extra rijvak gebruikt worden. Digitale borden zullen dat aangeven. De spitsstroo­k kan normaal gezien in oktober 2021 openen. Tussen volgende week maandag en woensdag zal de aannemer over een lengte van 1,6 kilometer frees- en asfalterin­gswerken uitvoeren tussen Wilsele en Aarschot. Maandag moet het verkeer tussen 8.30 en 14.30 uur tijdelijk over één versmalde rijstrook. Tijdens de avondspits is de weg dan wel vrij. Tussen dinsdagmor­gen 9 uur en woensdagna­middag 15 uur moet het verkeer opnieuw over één rijstrook. Vooral tijdens de avondspits van dinsdag zal dat ernstige hinder en files veroorzake­n.

 ?? FOTO KAREL HEMERIJCKX ?? In 2018 werd op de E313 tussen Beringen en Lummen ook een spitsstroo­k aangelegd. Op drukke momenten kan het verkeer daar over drie in plaats van twee rijstroken.
FOTO KAREL HEMERIJCKX In 2018 werd op de E313 tussen Beringen en Lummen ook een spitsstroo­k aangelegd. Op drukke momenten kan het verkeer daar over drie in plaats van twee rijstroken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium