Het Belang van Limburg

Feifei en Jian verkopen frietjes met sushi

- Beau Melders en Chris Nelis Mark Dreesen

FRIET & SUSHI MAASEIK/AS Feifei Zhao en haar neef Jian Wang verkopen niet alleen frietjes in hun zaken in Maaseik en As, maar vanaf nu ook friet met sushi. “Het is een volledig nieuw concept”, benadrukt Feifei.

“Ik heb eerst een frituur in As opgestart en ben sinds drie jaar ook in Maaseik actief”, vertelt Feifei. “Naast de traditione­le frietjes wilde ik ook graag frietjes serveren samen met sushi. Sushi is een Japans gerecht dat zijn oorsprong in China vindt, waar ik vandaan kom. Daar pekelden ze voedsel om het langer te bewaren. Slim, vonden de Japanners en dus begonnen ze eeuwen geleden met het onder druk fermentere­n van vis en rijst in een vat. De rijst krijgt er een lichtzure smaak van en de vis blijft een maand lang vers. Nog later begon men azijn toe te voegen, waardoor de rijst niet meer hoefde te fermentere­n en de sushi dus sneller klaar was.”

Feifei en Jian presentere­n hun sushi-gerechten op een bamboematj­e. “Zes rijstbolle­n krijgen een afwerking met vlees, vis en groenten”, zegt Jian. “Ik serveer alles op een mooie manier en werk af met avocado en een radijs. Er komt zelfs zalm, tonijn en carpaccio aan te pas. Daarbij volgt dan een dressing van mayonaise of andere sauzen. Frieten met sushi serveren is een volledig nieuw concept, iemand moet de eerste zijn hè.” (lacht)

→ Feifei en Jian verkopen frietjes met sushi in hun frituur ’t Speciallek­e aan de Dorpsstraa­t 10 in As en aan de Weerterste­enweg 94 in Maaseik. Je kan de gerechtjes ook afhalen.

 ?? FOTO MARK DREESEN ?? Feifei Zhao en Jian Wang presentere­n hun nieuw gerecht: friet en sushi.
FOTO MARK DREESEN Feifei Zhao en Jian Wang presentere­n hun nieuw gerecht: friet en sushi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium