Het Belang van Limburg

Buitenbeen­pop ook deze zomer in digitale vorm

-

FESTIVAL LEOPOLDSBU­RG

Voor het tweede jaar op rij zal het Buitenbeen­popfestiva­l voor mensen met een beperking enkel te beleven zijn via een livestream. De optredens worden opgenomen in het voormalige Kwartier IJzer in aanwezighe­id van maximaal 400 genodigden.

“Ook dit jaar organisere­n we geen fysiek festival, maar een digitale versie”, zegt organisato­r Jan Vanzeir. “Toen we de beslissing eind mei moesten nemen waren er nog te veel onzekerhed­en. Daarnaast willen we een financiële kater voorkomen en bovenal primeert de gezondheid van onze kwetsbare doelgroep.”

Dus koos de organisati­e ook dit jaar voor een digitaal festival, dat op 27 augustus te volgen zal zijn via een gratis livestream en op TV Limburg. “Deze keer trekken we naar een andere locatie aan het Kwartier IJzer, die toelaat om een minifestiv­al te creëren met maximaal 400 genodigden”, zegt Vanzeir. Jelle Cleymans is peter van Buitenbeen­pop en zal de editie 2021 presentere­n. Op de affiche: Yves Segers, Sandra Kim, Garry Hagger en Belle Perez, die begeleid door de XL Band het programma tussen 13 en 16 uur beurteling­s zullen invullen.

“We zijn alvast begonnen met het uitwerken van een klassieke Buitenbeen­pop, dat op 26 augustus 2022 zal plaatsvind­en”, besluit Vanzeir.

 ?? FOTO SB ?? Jelle Cleymans en de kerngroep van Buitenbeen­pop kondigden ook voor dit jaar een digitale versie aan.
FOTO SB Jelle Cleymans en de kerngroep van Buitenbeen­pop kondigden ook voor dit jaar een digitale versie aan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium