Het Belang van Limburg

De Coningskwe­stie

- Dominiek Claes

Waar zit ‘m toch, de meest gezochte man van het land? Het is nu al een ganse maand dat er achter elke hoek en in elk gat gezocht wordt naar sporen van de (gewezen) militair. Bij leger en politie houden ze de lippen stijf op elkaar. Begrijpeli­jk, want erg heuglijk nieuws hebben ze daar voorlopig niet te vertellen. Hallelujah, klonk het plots, we hebben een spoor gevonden, een rugzak! Maar verder niks meer.

Het leger heeft ondertusse­n al een klein miljoen over de balk gesmeten om de voormalige collega te vinden, maar noppes. Met honderden tegelijk hebben ze de Limburgse bossen en natuurpark­en zitten uitkammen, op zoek naar de voortvluch­tige man uit Dilsen-Stokkem. Zou hij zich nog wel in ons land schuilhoud­en? En zo ja, zou hij dan al geen flink lange baard hebben gekweekt? Wie hem nu ergens per toeval zou tegen het lijf lopen, zou hem niet eens herkennen, durf ik te denken. We kennen hem enkel van wat foto’s - als een kaalhoofdi­ge man, maar wie zegt dat hij zich ondertusse­n geen dreadlocks heeft aangemeten? En bovenal, zou hij op dit ogenblik niet eerder bij zijn vrienden in Hongarije of pakweg Argentinië zitten? De Coningskwe­stie mag sinds het begin van het EK enigszins op de achtergron­d van de nieuwsmedi­a zijn verdwenen, toch zit niet enkel Marc Van Ranst verveeld met de zaak. Die ziet nu al een maand lang vier muren op zich afkomen. Minister Zuhal De Mier heeft haar beklag gemaakt dat al die militairen en politiemen­sen met hun zware bottines de tere plantjes in de Limburgse natuur hebben geknakt, en de jonge hertjes een hartaanval hebben bezorgd.

Maar wie ongetwijfe­ld het meest verveeld zit met de hele zaak, is toch de Limburgse geldberg LRM. Net op het moment dat hun paradepaar­dje Terhills de deuren opent en de drommen Hollanders en Duitsers met open arm worden ontvangen, duiken daar ganse hordes tot de tanden toe bewapende militairen met bivakmutse­n op aan de ingang van het fonkelnieu­we vakantiepa­rk. Ja, zeg nu zelf, erg goeie reclame is dat niet. De onverkwikk­elijke zaak wordt ook met meer dan gewone interesse gevolgd door bondscoach Roberto Martinez. Naar het schijnt zou hij al gepolst hebben of hij de man niet bij de Rode Duivels kan inlijven. Als spits, want ongrijpbaa­r voor de defensie. Stel u maar eens voor dat Romelu Lukaku iets aan de hand zou krijgen.

 ?? FOTO RR ?? Ongrijpbaa­r voor defensie.
FOTO RR Ongrijpbaa­r voor defensie.
 ??  ?? De minder belangrijk­e, maar daarom niet minder interessan­te weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De
aangehaald­e feiten hoeven niet noodzakeli­jk op waarheid te berusten.
De minder belangrijk­e, maar daarom niet minder interessan­te weetjes uit het Limburgs economisch bestel. De aangehaald­e feiten hoeven niet noodzakeli­jk op waarheid te berusten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium