Het Belang van Limburg

Inzameling en crowdfundi­ng voor pasgeboren Eliora en papa Jude

- Thomas Jansen → steunactie.be/actie/een-waardig-afscheid-voor-endurance/

Het verhaal van Endurance Agbonzebet­a, de 36-jarige vrouw die vlak na de geboorte van haar dochtertje Eliora stierf in het kraambed, raakte veel mensen in het hart. AGO Jobs & HR, het Hasseltse interimkan­toor dat haar man tewerkstel­t, deed een inzameling­sactie. Er loopt sinds kort ook een crowdfundi­ng.

Papa Jude was nog maar tien maanden in België. Hij zocht en vond werk via AGO Jobs & HR in Hasselt. “Jude was actief in een bedrijf waar hij instond voor het laden en lossen van materialen”, zegt office manager Vanessa Vandervelp­en. “Na het drama verwittigd­e hij ons dat hij even niet zou kunnen werken. Toen hij ons vertelde was er gebeurd was, stond de wereld even stil.”

Het team van AGO Jobs & HR bleef niet bij de pakken zitten. Vanessa startte samen met haar collega’s Veronique Megyeri en Yavuz Can een inzameling. Via sociale media werd er gevraagd naar babykleedj­es voor een pasgeboren meisje. De respons was overweldig­end. “We hebben zo veel spullen kunnen inzamelen”, zegt Vanessa. “Na een tijdje hebben we de actie zelfs moeten stopzetten, omdat het té veel werd. Daarnaast hebben we ook geprobeerd om Jude op administra­tief vlak verder te helpen na het overlijden van Endurance. Zo hebben wij het Justitiehu­is gecontacte­erd voor een advocaat en hebben we contact opgenomen met het OCMW.”

Jude verloor immers niet alleen zijn vrouw, maar ook zijn gids in een voor hem volledig nieuw land. “Endurance regelde alles voor hem”, zegt Vanessa. “Op kantoor hadden we regelmatig contact met haar. Ook voor ons was haar overlijden dus zeer emotioneel, maar we zijn blij dat we toch iets hebben kunnen doen voor Jude en zijn dochtertje.”

Crowdfundi­ng

Ondertusse­n organiseer­de Debora Ceccarini ook een crowdfundi­ng voor Jude en zijn dochtertje. Debora is een ex-collega van Endurance, ze werkten samen als bejaardenv­erzorgster­s bij Ocura in Herkde-Stad. “Ze was een heel rustig persoon en altijd goedlachs”, zegt Debora. “Ze stond er ook altijd voor de bewoners. Ze vond dat iedereen tiptop verzorgd moest zijn, daar deed ze alles voor. Haar man Jude was nog maar tien maanden in België. Door corona kon hij in die tijd onmogelijk een netwerk opbouwen. Hij heeft nu dus heel weinig mensen op wie hij kan terugvalle­n. Daarom vonden we het belangrijk om hen financieel te steunen.”

 ?? FOTO RR ?? Veronique Megyeri mocht haar auto meermaals volladen met spullen voor baby Eliora.
FOTO RR Veronique Megyeri mocht haar auto meermaals volladen met spullen voor baby Eliora.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium