Het Belang van Limburg

Elise Mertens wint dubbelspel op Wimbledon: “Vertrouwen voor Tokio”

-

Nadat een fraaie passeersla­g van Hsieh een 2u30 durend spektakels­tuk had beslist, vielen beide dames overmand door emoties neer op het gras van Centre Court. Vervolgens tuimelden ze mekaar in de armen en schudden ze het hoofd. “Ik kon amper bevatten wat er gebeurd was”, verklaarde Mertens. “Dat was zo’n gelijkopga­ande wedstrijd, die evengoed de andere kant had kunnen uitdraaien. Gelukkig kon SuWei ons eerste matchpunt meteen winnend afronden, want in zo’n wedstrijd weet je nooit. Kijk maar naar de manier waarop wij het matchpunt van de Russen overleefde­n. Er waren veel krankzinni­ge punten vandaag, maar dat is er een eentje dat ik nooit zal vergeten.”

Goede luim alom tijdens de gezamenlij­ke persconfer­entie. Mertens noemde haar Taiwanese partner een tovenaar aan het net. “Zij kan de meest ongelofeli­jk volleys maken en ze is nog een heel leuke vrouw ook.” Waarop Hsieh repliceerd­e dat Mertens haar opslag-idool is. “Die bijna zo hard kan kloppen als de mannen. Ik zou ook zulke spieren aan mijn schouders willen kweken.”

Half glaasje alcohol?

De overmacht waarmee Kudermetov­a-Vesnina de eerste set in handen namen, leek nochtans te suggereren dat de strijd wel eens snel afgelopen zou kunnen zijn. Die eerste beurt duurde amper 28 minuten. “Ik speelde toen niet erg goed”, verklaarde Hsieh, “maar gelukkig hield Elise ons in de wedstrijd.” Nadien zouden daar nog twee uur aan toegevoegd worden. “Hebben we slechts twee uur en half op de baan gestaan? Het leek wel zeven uur”, lachte Mertens. “Gelukkig hebben we nooit opgegeven. Dat hebben we trouwens de voorbije weken geleerd. Toen liep het in de slotfase een paar keer net fout. Je kan niet blijven hangen in het negatieve. Op die manier hebben we vandaag ook die twee matchpunte­n overleefd.” De immer sobere Mertens overwoog zelfs om een half glaasje alcohol te nuttigen op de overwinnin­g. Het uitgebreid­ere feestgedru­is liet ze over aan haar entourage. “Sowieso blijf ik het liefst in de bubbel. Ik heb geen zin om covid op te lopen. En zondag reizen we alweer naar huis. Na vijf weken afwezighei­d zal dat ook goed doen.”

Na de dubbelslag met Aryna Sabalenka op de US Open 2019 en de Australian Open 2021 komt nu een derde grand slam op Mertens’ palmares. “Deze is toch ook wel heel speciaal hoor. Omdat we amper twee maanden samen spelen,

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium