Het Belang van Limburg

“We werden gewoon afgebluft”

-

Slappe hap

Exact één week voor de Supercup lijkt ook voor John van den Brom de (korte) speeltijd voorbij. Hij bracht een elftal tussen de lijnen dat in Brugge wel eens op zoek zou kunnen gaan naar een trofee. Al wilde de Nederlands­e coach dat na de wedstrijd absoluut niet gezegd hebben. De reden lag voor de hand. De eerste helft was een slappe hap, vrij naar Boskamp. “Alles ligt nog open voor de Supercup”, deed Van den Brom zijn achternaam eer aan. “De meer ervaren jongens hebben mij absoluut niet overtuigd. Onze eerste helft beviel mij niet. We werden gewoon afgebluft. Zij (Groningen, nvdr.) waren veel agressieve­r. Wie niet in duel gaat, komt in de problemen.”

Na een korte drankpauze en de nodige tactische bijsturing­en nam de thuisploeg wel de bovenhand. “Maar dat moet uit henzelf komen. Nu goed, dat is de volgende stap. Wedstrijde­n zijn belangrijk. Maar ook op de trainingen geef ik mijn ogen de kost. Woensdag spelen we tegen AZ. Vier keer 30 minuten. Dat wordt een nieuwe test voor iedereen.”

De boel op scherp houden, heet dat.

Huiswerk klaar

Het duel met AZ van woensdag wordt een scharnierm­oment. Daarna trekt Genk naar Zeeland voor een korte stage als aanloop naar de Supercup. Op dit ogenblik is niet bekend wie allemaal meegaat. “Wie in de vaste selectie zit, gaat uiteraard mee”, aldus Van den Brom. Maar hij is ook van plan andere jongens te belonen voor hun prestaties op training en in de wedstrijde­n. Zo had de coach woorden van lof voor JayDee Geusens. “Hij speelde tegen Groningen noodgedwon­gen rechtsacht­er. Hij komt beter tot zijn recht op het middenveld. Hij had het dus, logisch, moeilijk. Maar het is een harde werker, die het spel ziet en die een groot uithouding­svermogen heeft.” Het Genkse huiswerk is intussen in grote lijnen klaar. Met een handvol nieuwkomer­s en geen vertrekker­s is de balans positief. Al hield Van den Brom een slag om de arm. “Het huiswerk is nooit af. Maar goed, compliment aan de directie en de TD. Dit is een gezonde club. Als er zich nog opportunit­eiten voordoen, zullen ze die niet laten liggen. Het belangrijk­ste is dat er nog niemand weg is. We zijn dus op papier sterker geworden. Wat strookt met onze Europese ambities.”

Debuut Trésor

Je zou het bijna vergeten, maar Mike Trésor maakte tegen Groningen zijn debuut voor Genk na de rust. Van den Brom vond het een geslaagde start. “Je ziet dat het een heel vaardige speler is. Een jongen met overzicht. Hij heeft veel kwaliteite­n. Met zijn traptechni­ek kan hij makkelijk een bal in de diepte leggen. Hij kan links en rechts op de flank spelen en op de 10. Ik ken hem goed.”

Paintsil als spits

Ook opvallend: de prestatie van Joseph Paintsil. De verloren zoon verving halfweg Cyriel Dessers als diepe spits en deed dat met verve. Op het uur glipte hij door de buitenspel­val en werkte hij beheerst af. Hij hield de Groningse defensie verder aardig aan de praat. “Ik leer hem nu pas kennen”, besloot Van den Brom. “Hij heeft mij positief verrast. Met zijn loopacties in de diepte, met zijn verrassend­e bewegingen. Dat hij in principe geen diepe spits is? Vind je? Hij is op meerdere posities inzetbaar, zoals veel andere jongens bij ons. Maar als hij die spitsposit­ie zo invult, is dat een bijkomende optie.”

DOELPUNTEN: 22’ de Leeuw 0-1, 65’ Paintsil 1-1. KRC GENK: Leysen – Geusens (60’ Beerten), Sadick (60’ Didden), McKenzie (46’ Et Taibi, 85’ John), Jukleröd (60’ Rommens)– Heynen (60’ Swerts), Eiting (46’ Nemeth) – Oyen (60’ Limbombe), Toma (60’ Coomans), Bongonda (46’ Trésor) – Dessers (46’ Paintsil).

SCHEIDSREC­HTER: Visser.

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Handshake tussen Mike Trésor en Joseph Paintsil.
FOTO JEFFREY GAENS Handshake tussen Mike Trésor en Joseph Paintsil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium