Het Belang van Limburg

Vanheusden beslist snel, Oulare op weg naar Engeland

In Luik begint er beweging in te komen. Behalve Zinho Vanheusden is ook Obbi Oulare op weg naar de uitgang. De spits staat dicht bij het Engelse Barnsley. Trainer Mbaye Leye wil intussen versterkin­g op het middenveld en de vleugels.

- Bob Faesen

Standard-KV Mechelen 2-2, die zaterdagav­ond op de Académie. Bij de opstelling van Standard was het nummer drie van Zinho Vanheusden al blanco gelaten. Officieel is zijn transfer naar Inter echter nog niet, temeer omdat de Hasselaar er nog niet helemaal uit is aan welke club hij wordt uitgeleend: Genoa of Cagliari. Het is de verwachtin­g dat hij vandaag de knoop doorhakt.

Obbi Oulare zet zijn carrière mogelijk voort bij Barnsley. De spits werd in januari teruggezet naar de beloften en ging toen niet in op de belangstel­ling van de Championsh­ip-club. Nu is dat anders. Voor Oulare ligt een driejarig contract klaar, wel moet hij nog medisch gekeurd worden en moeten er nog enkele details worden uitgeklaar­d.

Weer geen Carcela

Terwijl de van Crotone teruggekee­rde Denis Dragus volop zijn kans krijgt in de voorbereid­ing, werden Mehdi Carcela en Maxime Lestienne (opnieuw) niet geselectee­rd voor de oefenpot tegen Malinwa. Ook Noë Dussenne en Damjan Pavlovic vielen naast de kern. De vier staan zoals bekend op de transferli­jst, maar blijven nog met de A-ploeg meetrainen. Aleksandar Boljevic en William Balikwisha zijn teruggezet naar de U21.

MVV Maastricht is geïnteress­eerd om de jongeren Delferrier­e, Ntelo en Kalala op huurbasis over te nemen.

Maar er mogen ook inkomende transfers verwacht worden in

Luik. “Het vertrek van Zinho is een verlies“, zegt trainer Mbaye Leye, die niet meteen een nieuwe centrale verdediger ziet komen. “We hebben nog iets op het middenveld en op de flanken nodig.

Versterkin­g komt eraan, maar we mogen ons niet vergissen.”

STANDARD: Bodart (62’ Epolo) - Siquet (46’ Fai), Sissako (46’ Al-Dakhil), Laifis, Gavory - Bastien (78’ Dumont), Cimirot (72’ Shamir), Raskin, Dragus (62’ Ngoy) - Muleka (85’ Tapsoba),

Klauss (78’ Mmaee).

KV MECHELEN: Coucke - Walsh, Vanlerberg­he, Souza, Wernersson - Oum Gouet, Schoofs Hairemans, Engvall (87’ Robberecht­s), Mrabti De Camargo (48’ Asare).

DOELPUNTEN: 7’ Hairemans 0-1, 28’ Walsh 0-2, 30’ Dragus 1-2, 47’ Klauss 2-2.

 ?? FOTO BELGA ?? Zinho Vanheusden en Obbi Oulare, binnenkort wellicht allebei weg.
FOTO BELGA Zinho Vanheusden en Obbi Oulare, binnenkort wellicht allebei weg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium