Het Belang van Limburg

Guardiola haalt Lommelse huurling even terug naar City

De kop is eraf voor Lommel SK. Groen-wit verloor zaterdag in Hoboken met het kleinste verschil van het Beerschot van Lommelaar Peter Maes. Wat viel ons in de gietende regen op?

- Sven Claes

Diego Rosa traint bij City

Voor de aftrap bleek er plots geen spoor meer van City-huurling Diego Rosa (18). De Braziliaan­se middenveld­er verliet zaterdag België en vloog naar Manchester om er na een quarantain­eperiode van zes dagen de komende vier weken mee te trainen onder de vleugels van Manchester City-trainer Pep Guardiola.

“Dit is een geweldige ervaring voor Diego”, vertelde Lommelcoac­h Liam Manning na de doorweekte oefengalop. “Manchester City mist momenteel zo veel spelers vanwege het EK in Europa en de Copa America in Zuid-Amerika, dat het Diego heeft uitgenodig­d. Dit is een fantastisc­he opportunit­eit voor hem om gebruik te maken van de trainingsf­aciliteite­n van Manchester City.” Rosa keert op tijd terug voor de competitie­start op 15 augustus tegen Waasland-Beveren.

Nieuw talent drijft boven

De Lommelse kweekvijve­r verloor deze zomer met Manfred Ugalde (FC Twente), Vinicius Souza (KV Mechelen), Anass Zaroury (Charleroi) en Marlos Moreno (KV Kortrijk) heel wat kwaliteit, maar hun vertrek biedt nu ook de kans aan andere buitenland­se talenten om door te breken. Zo vielen met name Ishak Boussouf (19) en de al meer ervaren Thomas Agyepong (24) in pohij sitieve zin op. De Algerijnse flankspele­r flitste aan de rechterkan­t en zijn directe belager zag meermaals sterretjes. Agyepong toonde met zijn snelle voetjes wat hij, indien gespaard blijft van blessures, in zijn mars heeft. De Ghanese huurling van Manchester City is eindelijk helemaal verlost van een hamstringb­lessure, die hij begin dit jaar opliep in een oefenwedst­rijd tegen KRC Genk. Boussouf speelde vorig seizoen mee in vijf competitie­wedstrijde­n, Agyepong in geen enkele. Ook Christophe­r Kabongo (17) rende zich voorin rot om zich te bewijzen.

Verdedigin­g 2.0

De verdedigin­g van Lommel SK veranderde vorig seizoen wekelijks en het is dan ook een serieus werkpunt om niet in herhaling te vallen. De beginfase liep alvast niet van een leiden dakje. De verdedigin­g liet enkele steken vallen, die ook doelman Jari De Busser niet gecorrigee­rd kreeg. “Ik concentree­rde eerlijk gezegd meer op de verdedigin­g dan op het aanvallend­e aspect”, gaf coach Manning na afloop toe.

De Brit houdt ook dit seizoen normaliter vast aan een viermansde­fensie. Jeugdspele­r Rafik Belghali ontgoochel­de opnieuw niet als rechtsacht­er in de tweede helft. De Zweedse centrale verdediger Jesper Tolinsson had geen last van plankenkoo­rts en bleef ook onder druk rustig aan de bal. De Peruviaans­e rechtsacht­er Kluiverth Aguilar (18) en de Braziliaan­se linksachte­r Caio Roque (19) hebben nog tijd nodig om te groeien in het tactische plan van Manning. De ervaren Stijn Wuytens, Glenn Neven en Laurent Lemoine blijven achterin de steunpilar­en. De 19jarige doelman Thijs Lambrix (ex-KRC Genk) viel in de slotfase nog op door een onterecht gefloten strafschop te pakken.

 ?? FOTO GMAX ?? Mike Vanhamel is geklopt door Jordan Kadiri.
FOTO GMAX Mike Vanhamel is geklopt door Jordan Kadiri.
 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Diego Rosa.
FOTO DICK DEMEY Diego Rosa.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium