Het Belang van Limburg

Ploegmaats loodsen Geerinckx naar eindzege

- Freddy Vaes

JEUGDWIELR­ENNEN KONTICH Het junioreste­am van Sport en Steun Leopoldsbu­rg onder leiding van Ruben Wouters, Thomas Peeters en Lander Thyssen hebben de tweedaagse rittenweds­trijd in Kontich gewonnen. Eindwinnaa­r Wout Geerinckx kon met de hulp van zijn ploegmaats in de slotetappe de gele trui veroveren.

Wout reed zaterdag in de eerste rit weg met twee Nederlande­rs: De Vos en Van der Meulen. In een spurt voor de zege moest hij De Vos laten voorgaan. Zondagmorg­en stond er een tijdrit op het programma. Niet meteen zijn specialite­it. Geerinckx legde daarin beslag op de 17de plaats maar deed slechts 8 seconden minder goed dan leider Youp De Vos. Max Van der Meulen, de derde van rit 1, had 10” minder nodig om de 11 kilometer af te leggen en werd de nieuwe leider.

Spannende slotrit

Het beloofde in de slotrit bijzonder spannend te worden. De Sport en Steun boys gingen volop voor het geel. Even zag het er niet goed uit toen zich een groepje afzonderde met daarin onder meer de gele trui. Wouts ploegmaten Bart Liekens, Senne Boeckx en Dré Goelen

gaven alles om de kloof te dichten. En dat lukte. Geerinckx kon dan zelf meespringe­n met een groepje van acht renners, zonder de leider. Ze bleven vooruit. Wout werd zo knap derde maar vooral de eindwinnaa­r van deze 57ste Kontichse St.-Martinuspr­ijs.

AKKEFIET(S)JES

Een week geleden behaalde het

onder leiding van Kevin Hulsmans in Borlo de nationale titel ploegentij­drijden. Gisteren deden ze het nog eens over met winst in 2 Sèvres. *** blijft domineren op de weg. Zaterdag in Dwars door Wingene was het podium helemaal Lotto gekleurd. In een massaspurt haalde het voor zijn ploegmaats en die de spurt aantrok en toch nog knap 3de werd. ***

finishte in de Berchem Classic knap tweede. *** Toptalent behaalde in het Franse Valromey zijn vierde zege van het seizoen. Eerder in de GP West-Bohemen, de Classique des Alpes en zopas nog een tijdrit in Oostenrijk.

team Home-Solutions

Lotto-Soudal-U23 Van de Paar

Braet

Vanderaerd­en

Fretin

Anna

Cian Uijtdebroe­ks

 ?? FOTO FV ?? Het team van Sport en Steun Leopoldsbu­rg
FOTO FV Het team van Sport en Steun Leopoldsbu­rg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium