Het Belang van Limburg

“Met heel veel vertrouwen naar volgend seizoen”

- Gert Sillen

ZWEMMEN EK JUNIOREN, ROME

Toch is de Houthalens­e (16) niet blind voor verbeterin­gen. “Eigenlijk had er op de 100m vlinder zeker een tweede bronzen medaille ingezeten. Die vierde plaats is echt de meest vervelende plaats om te eindigen. Mijn eerste 50m was trager dan mijn tweede 50 meter en dat kan eigenlijk niet. Maar over het algemeen ben ik heel tevreden over mijn kampioensc­hap. Ik heb in Rome heel veel vertrouwen geraapt om in september aan het nieuwe seizoen te beginnen. Niet dat ik na mijn niet echt geslaagd Europees kampioensc­hap voor seniores het plezier was kwijtgespe­eld, maar in de Italiaanse hoofdstad heb ik wel opnieuw het juiste wedstrijdg­evoel gevonden.

Besttijden en finaleplaa­tsen

Of ik nu hiermee mijn kater van het EK helemaal heb doorgeslik­t?

Geen Belgisch kampioensc­hap

Met dit EJK zit het seizoen erop voor Vanotterdi­jk. “Ja, er was nog sprake van deelname aan het Belgisch kampioensc­hap eind juli, maar ik ga hiervoor passen. Ik sukkel wat met mijn schouder en ga die nu fatsoenlij­k laten herstellen door een lange rustpauze te nemen. Mijn doelen voor 2022? Goh, dat is nog ver. Waarschijn­lijk het Europees kampioensc­hap voor seniores en misschien mijn laatste deelname aan het EJK. We zien wel.”

WIELRENNEN

Van der Breggen eindwinnar­es Giro Donne -

De Nederlands­e Anna van der Breggen (SD Worx) schreef voor de vierde keer in haar carrière de Ronde van Italië voor vrouwen op haar naam. Ritwinst was er voor de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman (SD Worx) en de Amerikaans­e Coryn Rivera (Team DSM).

Duitse Klein wint Baloise Ladies Tour -

De Nederlands­e Charlotte Kool en haar landgenote Lonneke Uneken wonnen de slotritten van de Baloise Ladies Tour. De eindzege is voor de Duitse Lisa Klein (Canyon SRAM).

GOLF

Detry sneuvelt in play-off -

Thomas Detry had in de Scottish Open uitzicht op zijn eerste grote zege. Hij, de Australiër Min Woo Lee en de Engelsman Matt Fitzpatric­k eindigden gelijk met -18. Een play-off moest dus over winst en verlies beslissen. Daar toonde Men Woo Lee zich wat doeltreffe­nder dan zijn beide opponenten.

ATLETIEK Lavillenie geblesseer­d -

De Franse polsstoksp­ringer Renaud Lavillenie viel tijdens een meeting zwaar op de zijkant van de landingsma­t en moest, twee weken voor de Spelen, opgeven met een blessure aan de enkel.

VOLLEYBAL

WK U20 meisjes: 2 nederlagen -

Op het WK U20 in Kortrijk hebben de Belgische Young Yellow Tigers hun eerste 2 wedstrijde­n zwaar verloren. Zowel tegen Servië (17-25, 10-25, 15-25) als tegen de Dominicaan­se Republiek (19-25, 21-25, 17-25) werd met 0-3 verloren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium