Het Belang van Limburg

Sofie Oyen wint meteen finale

- Johan Mulders

TC LOVANIUM COMEBACK

Van een straffe comeback gesproken. Vorig seizoen verdraaide Sofie Oyen (29) haar knie in TC Lovanium. Exact een jaar later won ze op dezelfde plaats de finale. “Zo snel had ik niet verwacht”, erkent ze.

Het verdict was immers zwaar: voorste kruisbande­n en meniscus volledig gescheurd. “Ik heb zes maanden heel intensief moeten revalidere­n maar ik heb nooit overwogen om te stoppen omdat ik heel snel vooruitgan­g boekte en dat gaf me vertrouwen. Voor het viersterre­ntoernooi in Leuven heb ik enkel wat interclub gespeeld in Duitsland. Je begint uiteraard met de nodige schrik aan die eerste partij, maar mijn spieren zijn weer sterk genoeg om wedstrijde­n op dit niveau te spelen. Spierverst­erkende oefeningen blijven noodzakeli­jk.”

De tijd van twee toernooien per week is voorbij. “Ik ga het nu iets rustiger aanpakken en meer genieten van mijn wedstrijde­n. In Lovanium won ik bijvoorbee­ld in drie sets van Zara De Schutter. Ook als ik die partij had verloren was ik toch met een tevreden gevoel van het terrein gestapt omdat mijn niveau goed was. In de finale won ik van Eleni Kordolaimi die in de halve finale in drie sets afrekende met Klaartje Liebens.”

Broodwinni­ng

Voor Oyen is tennis nu haar broodwinni­ng. “Het is belangrijk dat ik fit blijf. Vanaf september ga ik aan de slag als coördinato­r in GT Tessenderl­o. Een heel gevarieerd­e job. Naast de planning van trainingen moet ik bijvoorbee­ld ook evenemente­n organisere­n, zowel voor tennis als padel. Ik ga zelf wel iets minder op het terrein staan. Ik had ook een aanbod gekregen van de Wilson Tennis Academy, maar uiteindeli­jk heb ik ja gezegd op het voorstel van Tessenderl­o waar ik al sinds mijn achtste kind aan huis ben.”

Oyen kan wel niet kiezen tussen tennis en padel. “Ook padel vind ik superleuk en ik probeer tennisen padeltoern­ooien te combineren zoals in Lovanium. In padel verloor ik de kwartfinal­e bij de heren. Met mijn technische bagage is het geen probleem om beide sporten in één week te combineren. Als de basis minder is de combinatie minder evident.”

Van de week maakte Oyen reclame voor sportkledi­ng. Een carrièresw­itch? “Nee, zeker niet”, lacht ze. “Dit blijft bij een vriendendi­enst. Vrienden zijn begonnen met een sportmerk en daarom werden deze foto’s gemaakt.”

JEUGDSTERR­ENTOERNOOI TCO-TC IRIS

JEUGDSTERR­ENTOERNOOI TC TOP SPIN

 ?? FOTO JMU ?? Sofie Oyen toonde zich bij haar comeback in TC Lovanium meteen van haar sterkste kant.
FOTO JMU Sofie Oyen toonde zich bij haar comeback in TC Lovanium meteen van haar sterkste kant.
 ?? SERGE MINTEN ?? Seppe Beusen (9/2), Brent Broux (9/3), Javier Vlayen (11/2), Thor Staes (11/3), Ben Gielis (13/2), Gilles Lauweryns (13/3), Vitas Amato (15/2), Eelke Bols (15/3), Charlotte Appeltans (11/2), Anne-Lien Smets (13/2), Alizée Vandenput (13/3), Keira Greefs (15/2) en Amelie Kenis (15/3).
SERGE MINTEN Seppe Beusen (9/2), Brent Broux (9/3), Javier Vlayen (11/2), Thor Staes (11/3), Ben Gielis (13/2), Gilles Lauweryns (13/3), Vitas Amato (15/2), Eelke Bols (15/3), Charlotte Appeltans (11/2), Anne-Lien Smets (13/2), Alizée Vandenput (13/3), Keira Greefs (15/2) en Amelie Kenis (15/3).
 ?? DICK DEMEY ?? Lio Peeters (9/3), Gerben Gelissen (11/2), (13/2), Niels Vande Reyd (13/3), Jemery Hollanders (15/2), Dean Kunnen (15/3), Liesa Schreurs (11/2), June Ronken (11/3), Laura Hubens (13/2), Nele Driesen (13/3), Britt Davids (15/2) en Kyoni Mispoulier (15/3).
DICK DEMEY Lio Peeters (9/3), Gerben Gelissen (11/2), (13/2), Niels Vande Reyd (13/3), Jemery Hollanders (15/2), Dean Kunnen (15/3), Liesa Schreurs (11/2), June Ronken (11/3), Laura Hubens (13/2), Nele Driesen (13/3), Britt Davids (15/2) en Kyoni Mispoulier (15/3).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium