Het Belang van Limburg

Driemaal goud voor Liezel Everars

- Jean Hendrix

PAARDENSPO­RT “Driemaal goud op de internatio­nale dressuurwe­dstrijd in Meerle”, kraamt ponyruiter Liezel Everars uit Tongeren uit. “Zo trots op mijn viervoeter Capelli. Een fantastisc­he score van 75,7 % in de finale freestyle.” Everars is terecht fier en klaar om straks naar het EK te gaan.

Alles verliep vlot op deze concours. Bij de eerste proef had de Duitse jury blijkbaar iets fout gezien. De twee andere juryleden plaatsten Everars op rang één. De Duitser Danzberg hield het op plaats zes. Geen nood, bij de samentelli­ng van de punten was ze nog vlot eerste. In de twee andere proeven stak de Tongerse er met kop en schouder boven uit. De U25-finale leverde voor Lore Vandeborne een zilveren medaille op. De Bilzerse amazone reed met haar Ikke-Pia tijdens de Kür op muziek naar 73.34%. Tijdens de CDI2*-finale ging Suraya Hendrikx (Dear Friend) evenzo aan de haal met de zilveren medaille.

Jana Wargers

De Bocholtse heeft met het Duitse team goud gewonnen tijdens de halve finale van de EEF Nations Cup in Boedapest. Het team bleef als enige foutloos. Wargers reed het paard Limbridge en kreeg al felicitati­es van het huisfront. “We bruisen van trots dat Jana en Limbridge een rol hebben gespeeld in de Duitse overwinnin­g.” *** Maaseikena­ar realiseerd­e een dubbelslag op de internatio­nale jumping in Goch.***

(Gijs) heeft de laatste 1.50m-rubriek gewonnen op Knokke Hippique. De finale van de Youngster Tour gaf geen Philippaer­ts als winnaar. Nicola (Toulayna) mocht tijdens de finale van de Youngster

Laurens Houben

Nicola Philippaer­ts

Tour als derde wel op het podium. Papa Ludo (Obama de la Linière) werd vijfde. (Flavie) won ook, maar dan in een 1.45mrubriek. Op de sluitingsd­ag voegde ze daar nog de rubriek van 5-jarige paarden aan toe. Haar vijfde zege van dit weekend. *** Op de Gold Leaguejump­ing in Zoutleeuw sloeg Hasselaar de dikke trom. Hij won met Mojito v’t Oordeel de 1.20m-proef, waar hij ook tweede werd met Hera D’Hessy. Ook in de 1.25m-proef pakte de Hasselaar de tweede plaats.

(Berlini) won de 1.30m-rubriek. Marc Bastiaens, Wesley Carmans en Robinson Maupiler zegevierde­n ook.

Guisson

Chloe Aston

Seppe Wouters

Aurelia

 ?? FOTO JEAN HENDRIX ?? Liezel Everars met haar lesgever Suraya Hendrikx
FOTO JEAN HENDRIX Liezel Everars met haar lesgever Suraya Hendrikx

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium