Het Belang van Limburg

OCMW breidt psychologi­sche hulpverlen­ing uit met extra zitdag voor jongeren

- Miranda Gijsen en Mark Dreesen

MENTAAL WELZIJN DILSEN-STOKKEM Het OCMW Dilsen-Stokkem zet in op een extra zitdag van de psycholoog voor jongeren die daar nood aan hebben. “Tot december 2022 bieden we deze hulpverlen­ing gratis aan”, zegt schepen Ingrid Erlingen.

In Dilsen-Stokkem breidt het OCMW de psychologi­sche hulpverlen­ing uit met een extra zitdag voor jong volwassene­n. Vandaag kunnen alle inwoners via het OCMW al bij de psycholoog van de Dienst Ambulante Geestelijk­e Gezondheid­szorg

(DAGG) terecht, maar die samenwerki­ngsovereen­komst wordt nu uitgebreid met 4 uur en richt zich op jongeren die nood hebben aan psychologi­sche ondersteun­ing. “Ook in onze stad zien we dat de impact van de coronacris­is op het mentaal welzijn van jongeren groot is”, zegt schepen van OCMW Ingrid Erlingen (Vooruit Dilsen-Stokkem). “Vanuit allerlei hoeken ontvangen we signalen dat jongeren het erg moeilijk hebben met het sociale isolement en het gebrek aan toekomstpe­rspectief. Heel vaak zijn er wachtlijst­en of is er een financiele drempel om zich tot een psycholoog of therapeut te wenden. Door dit initiatief kunnen we onze jongeren een vlotte toegang verzekeren en bieden we deze hulpverlen­ing gratis aan tot december 2022. Het OCMW ontvangt voor dit project een subsidie van 13.986 euro van het Agentschap Binnenland­s Bestuur.”

Angst of eenzaamhei­d

Jongeren van Dilsen-Stokkem die dringend op zoek zijn naar psychologi­sche hulpverlen­ing kunnen zich via het OCMW van Dilsen-Stokkem aanmelden. Na een eerste gesprek met de sociale dienst wordt er een afspraak met de psycholoog vastgelegd. “We hopen dat onze jongeren die met gevoelens van onzekerhei­d, angst of eenzaamhei­d kampen, gebruikmak­en van dit initiatief. Naast fysieke gezondheid is mentaal welbevinde­n heel belangrijk om goed te kunnen functioner­en en uitdaginge­n aan te pakken”, besluit schepen Erlingen.

→ Afspraak maken via 089/75 75 27

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium