Het Belang van Limburg

3.000 mensen genieten opnieuw van muziekfees­t

- Johnny Geurts

Laura Lynn, Dean en Soulsister lieten afgelopen weekend het Jazz Bilzenplei­n sinds lang weer daveren. “Eindelijk staan we terug op het podium”, klonk het opgelucht bij de artiesten.

Wat onder normale omstandigh­eden een muziekfees­t van één dag is, werd dit jaar in de Demerstad uitgesmeer­d over drie avonden. “Het principe van 1.000 bezoekers zittend aan tafeltjes, met polsbandje­s en onder toezicht van stewards bleek tijdens onze EK-try-out zeer goed te werken. Daarom trokken we voor ‘Bilzen Feest’ het gebeuren open naar drie opeenvolge­nde avonden. Zo konden 3.000 mensen terecht op het Jazz Bilzenplei­n voor een muzikaal feest. Zelfs de manager van Clouseau is bij ons het organisati­eplan komen bekijken”, vertelt schepen van Feestelijk­heden Peter Thijs (Trots op Bilzen).

Terug feest

“Ik ben zo gelukkig”, lacht bezoekster Wendy. “Eindelijk na ruim 18 maanden nog eens live artiesten op een podium zien. Het leek zelfs een beetje onrealisti­sch.” Ook de artiesten hebben hier lang naar uitgekeken. “Dit was mijn derde optreden, ik hoop dat er nog vele volgen. Bilzen heeft dit hier prima georganise­erd”, aldus Laura Lynn na een bruisend optreden. Jan Leyers van Soulsister vond het bijzonder om te spelen op de heilige grond van Jazz Bilzen. “Het doet deugd weer op het podium te staan met een live publiek.” In augustus gaan pakt de stad uit met ‘Tureluurs’. “Dan programmer­en we een hele week lang activiteit­en en workshops voor kinderen verdeeld over de binnenstad en het park”, aldus nog Thijs.

 ?? FOTO JOHNNY GEURTS ?? Soulsister wist het publiek na vele maanden weer in extase te brengen met een bruisend optreden.
FOTO JOHNNY GEURTS Soulsister wist het publiek na vele maanden weer in extase te brengen met een bruisend optreden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium