Het Belang van Limburg

Deliveroo bezorgt boodschapp­en van Carrefour aan huis in centrum Hasselt

- Geert Houben

Na Antwerpen, Brussel en Luik is Hasselt de vierde stad waar Deliveroo en Carrefour de handen in elkaar slaan. In Hasselt gaat het voorlopig om de CarrefourE­xpress aan de Havermarkt. “Wie in een straal van circa 2,5 km rond deze winkel woont, krijgt de producten binnen het halfuur bezorgd”, zegt Deliveroo-woordvoerd­er Rodolphe Van Nuffel. “Als het initiatief succesvol blijkt, willen Deliveroo en Carrefour snel uitbreiden naar meer winkels in de Hasseltse regio.”

Een bestelling plaatsen, kan via de app van Deliveroo. U kunt kiezen uit 1.193 producten, waaronder kant-en-klaarmaalt­ijden, fruit, groenten, vlees, melk, snacks en schoonmaak­producten, bier en andere dranken. Naast de meer klassieke categorieë­n, kunnen klanten ook basisbenod­igdheden voor baby‘s of huisdieren bestellen. “Bestellen kan tot 19.30 uur”, zegt Van Nuffel. “Je kan grote bestelling­en plaatsen, maar wij richten ons ook op wie aan het koken is en merkt dat hij nog een product tekort heeft of zelfs een aperitief wil bestellen. Waarom wij voor Hasselt kiezen? Met Deliveroo staan wij al langer sterk in Hasselt en beschikken er over een mooie klantenbas­is. Voor een bestelling rekenen wij de normale leveringsk­osten van 4,99 euro aan. Hoeveel je ook bestelt.”

Coronacris­is

De coronacris­is heeft ons consumptie­gedrag doen verschuive­n. Niet alleen Carrefour springt op de kar van de thuislever­ingen. Delhaize doet het al jaren. Albert Heijn en de online supermarkt Hopr volgen in de slipstream. ” Naast de samenwerki­ng met Deliveroo

heeft Carrefour ook een dienst die uw bestelling de volgende dag aan huis levert. Voor bestelling­en van 150 euro en meer is dat zelfs gratis. De klanten kunnen dan kiezen uit een assortimen­t van 16.000 producten. Delhaize is al een tijdje actief in deze markt. “Maar door corona is het aantal thuisbezor­gingen alleen maar toegenomen. Tachtig procent van onze online orders, leveren we aan de deur af. De overige twintig procent wordt opgepikt”, stelt woordvoerd­er Roel Dekelver. “Wij richten ons vooral op klanten die een grotere bestelling plaatsen voor minstens 60 euro. Wie vandaag bestelt, krijgt morgen zijn producten. De goederen kosten evenveel als in onze winkel. Wel vragen we een leverkost van 4,95 tot 12,95 euro. Wie op zondagvoor­middag zijn bestelling wil, moet iets meer betalen.” Albert Heijn heeft een gelijkaard­ig systeem, maar dat is voorlopig nog niet actief in Limburg. Daarnaast is er nog de online supermarkt Hopr dat de goederen – voor minimum 50 euro - naast Hasselt sinds kort ook bezorgt in Alken, Diepenbeek en Zonhoven.

 ??  ??
 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Deliveroo gaat samenwerke­n met de Carrefour-Express aan de Havermarkt in Hasselt.
FOTO SERGE MINTEN Deliveroo gaat samenwerke­n met de Carrefour-Express aan de Havermarkt in Hasselt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium