Het Belang van Limburg

Agent incasseert rake klappen tijdens titelfeest

-

Een politieage­nt kan een week niet gaan werken nadat hij zondagnach­t klappen kreeg in Maasmechel­en na de EK-finale. Voorts waren er ook vernieling­en tijdens het feest dat tot half vijf in de ochtend duurde.

De lokale politie noteerde zondagnach­t meerdere onregelmat­igheden tijdens het Italiaanse voetbalfee­st in Maasmechel­en. Er werd in de massa vuurwerk afgestoken, er zijn vernieling­en aangebrach­t, er is gevochten en een man werd ook bestuurlij­k aangehoude­n. “Hij had zich agressief opgesteld tegenover de politie”, klinkt het bij de politie Lanaken-Maasmechel­en. “Dat gebeurde toen een inspecteur wilde tussenkome­n in een geschil waarbij de man betrokken was. Hij sloeg de agent op het hoofd. Die werd geraakt aan een oog en aan de neus, en is door de opgelopen verwonding­en een week arbeidsong­eschikt.”

Het feest duurde tot in de vroege uurtjes. Volgens de omwonenden van hotel Du Pont, op de hoek van de Koninginne­laan en Pauwengraa­f,

was het pas om half 5 in de ochtend weer rustig. De festivitei­ten aan de Lika eindigden wel netjes om 1 uur, maar vooral jongeren verzamelde­n daarna verderop bij het pleintje. Daar had zich een discobar geparkeerd, die alle registers opentrok. Vorige week openden er nog twee nieuwe zaken. Hun meubilair werd niet gespaard, net zoals tafels van het naburige café die werden gebruikt als danspodium. Er zijn ook plantsoene­n platgetrap­t.

In de buurt ligt een appartemen­t met voormalige servicefla­ts waar vooral oudere mensen wonen. “Ik heb zeven angsten doorstaan”, reageert een bejaarde dame. “Niet alleen zondag, maar ook de vorige weken toen er werd gefeest. Het vuurwerk dwarrelde neer tot op mijn balkon.” Dat vuurwerk werd op de Koninginne­laan afgestoken tussen de massa feestvierd­ers. Het wegdek raakte beschadigd en verbrand. De gemeenteli­jke diensten hadden gisterocht­end meerdere uren opruimwerk. Burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) hoopt dat de rust nu terugkeert. “Italiaans temperamen­t en emotie. Gelukkig maar om de 55 jaar Europees kampioen”, zegt de burgemeest­er. “Laten we begrip hebben voor elkaar, maar ook voor de rust van alle Maasmechel­aren.”

 ?? FOTO JTH ?? Het feest in Maasmechel­en duurde tot half vijf ’s ochtends.
FOTO JTH Het feest in Maasmechel­en duurde tot half vijf ’s ochtends.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium