Het Belang van Limburg

Volop nagenieten: “We zijn trotser dan ooit”

-

De Genkse Italianen moesten gisteren nog een beetje bekomen van de thriller van zondagavon­d. “Maar een straf én terecht feestje was het zeker”, klinkt het in koor.

Bij Papa Giovanni aan de Noordlaan werd ook the day after nog volop met de Italiaanse vlag gezwaaid. “Een terechte overwinnin­g toch van de Italianen”, vindt vaste klant Toni. “Ik heb zo genoten van de match, al was het wel heel slecht voor mijn bloeddruk. Als we kritisch zijn: de match tegen Spanje was misschien wat moeilijker, maar ons team heeft goed gescoord over de hele lijn. We zijn ongelofeli­jk fier. Of we ook een beetje medelijden hebben met die Engelsen? Bijlange niet. Die hadden een veel te hoge dunk van zichzelf.”

In het restaurant van bekende Genkenaar Peppe Giacomazza werd gisteren alweer volop gewerkt voor de service. “Maar natuurlijk hebben wij ook allemaal de match gevolgd. Dit is heel mooi voor de Italiaanse gemeenscha­p in Limburg”, vindt Peppe. “Iedereen is zondagavon­d op de Europalaan samengekom­en voor een groot feest. Onze ploeg heeft geschieden­is geschreven.” Emilio Piteo uit Genk voelt zijn hart nog altijd dubbel kloppen. “De Italianen hebben er voor moeten vechten, dat is duidelijk. Maar ze hebben uitstekend samengewer­kt. Natuurlijk ben ik ’s nacht komen meevieren in het centrum van Genk, zoals bijna alle Italianen. Het was chaos, maar een heel gezellige chaos. Na corona betekent deze overwinnin­g zo veel voor ons. We zijn trotser dan ooit opgestaan, dankzij dit EK.”

Mooimaker Herman Lindmans was gisterocht­end de Bochtlaan in het centrum aan het opruimen. “Ja, ik heb wel wat gevonden: lege whiskeyfle­ssen, veel papier en natuurlijk restanten van het vuurwerk. Ach, we ruimen het met plezier op. Italië heeft verdiend gewonnen zondagavon­d. Het was een zalig en spannend EK. En nu zorgen we dat Genk er weer netjes bij ligt.”

 ?? FOTO TORO ?? Bij Papa Giovanni werd gisteren volop nagevierd.
FOTO TORO Bij Papa Giovanni werd gisteren volop nagevierd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium