Het Belang van Limburg

Brest verhoogt bod op Uronen

- Roger Cox en Bob Faesen

Jere Uronen keerde maandag terug uit vakantie en zat al onmiddelli­jk rond de tafel met de clubleidin­g. De Franse eersteklas­ser Brest wil de Fin, die bij een aanvaardba­ar bod mag vertrekken, inlijven.

De Genkse internatio­nals blijven één na één binnendrup­pelen. Maandag maakten Jere Uronen en Angelo Preciado hun opwachting, zij keerden terug na EURO 2020 en de Copa America. Ze trainden al mee en komen misschien zelfs in aanmerking voor speelminut­en tegen AZ op woensdag en zaterdag in de Supercup tegen Club Brugge.

Al blijft het afwachten wat de toekomst brengt voor Uronen, die dinsdag zijn 27ste verjaardag viert. Maandag zat hij met zijn zaakwaarne­mer rond de tafel bij Genk. De Fin, die zijn laatste contractja­ar ingaat, kan rekenen op belangstel­ling van Stade Brestois. De Franse eersteklas­ser verhoogde zijn oorspronke­lijk bod. Genk houdt zijn antwoord in beraad.

Thorstvedt op controle

Nieuws dan nog uit de ziekenboeg. Kristian Thorstvedt, die sukkelt met een lichte knieblessu­re, ondergaat dinsdag een controle. Op basis daarvan wordt beslist hoe zijn revalidati­e verder verloopt en of hij in aanmerking komt voor de competitie­start in Standard.

Afronden, doen we met de oefenpot tegen AZ. Die is verschoven naar woensdag 13 uur. De partij is live te volgen op Eleven Sports en op de Facebookpa­gina van Genk. Vandaar dat toch verkozen werd om 90 minuten te spelen in plaats van vier keer 30 minuten. Om 12.30 uur evalueren John van den Brom en Dimitri de Condé de voorbereid­ing en de nieuweling­en.

 ?? FOTO AFP ??
FOTO AFP

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium