Het Belang van Limburg

Amper transfers, maar Steppe maakt zich geen zorgen

- Gunter Schoofs

Kenny Steppe is bezig aan zijn vijfde seizoen bij STVV. Het is nog onduidelij­k of de doelman de eerste keuze van Bernd Hollerbach zal zijn. Over het uitblijven van de transfers maakt Steppe zich in tegenstell­ing tot de fans geen zorgen. “Die nieuwe spelers komen wel.”

Net als Daniël Schmidt keepte Kenny Steppe afgelopen weekend één helft tegen Westerlo. Voorbije jaren durfden we twee weken voor de competitie­start voorspelle­n wie als nummer 1 aan het seizoen zou beginnen. Deze keer is dat moeilijker. Schmidt was nummer één onder Peter Maes, maar nieuwe bazen nieuwe wetten? “Ik heb ook nog geen idee”, zegt Steppe. “Misschien brengt de laatste oefenmatch van volgend weekend tegen Eupen duidelijkh­eid. Dan verwacht ik de type-elf. Ik heb de hele voorbereid­ing meegemaakt, Schmidt arriveerde twee weken later, we zien wel.”

De spelers puffen onder het regime van Hollerbach. Is de trainingsa­rbeid echt zo zwaar onder de Duitse coach? “De eerste weken wel”, bevestigt Steppe. “Maar het is logisch dat er in de voorbereid­ing intense trainingen zijn, dat is andere jaren ook het geval. Of mijn Duits goed is? Niet al te best. Als de coaches in het Duits communicer­en, begrijp ik wel wat ze zeggen. Maar de voertaal op training blijft vooral Engels.”

Zorgen bij fans

De supporters maken zich zorgen, want tot nog toe is Aboubakary Koita de enige nieuwkomer. “In al die jaren dat ik hier ben, doet dat fenomeen zich al voor”, blijft Steppe kalm. “En uiteindeli­jk komen die spelers wel. Dat zal ook nu het geval zijn.” De Antwerpena­ar was lang in de running voor een transfer naar een grotere club. Anderlecht en Antwerp toonden vorig seizoen interesse. “Intussen hebben beide clubs andere jongens aangeworve­n, alles is nu weer rustig. Ik heb ook altijd aangegeven dat ik honderd procent wil blijven gaan voor STVV. Ik heb met de club altijd in correcte verstandho­uding samengewer­kt.”

 ?? FOTO BELGA ?? Net als Schmidt keepte Steppe een helft tegen Westerlo. Wie wordt de nummer 1 van Hollerbach?
FOTO BELGA Net als Schmidt keepte Steppe een helft tegen Westerlo. Wie wordt de nummer 1 van Hollerbach?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium