Het Belang van Limburg

Sagan al geopereerd aan knie

-

Drievoudig wereldkamp­ioen Peter Sagan (BORA-hansgrohe) is in Monaco geopereerd aan de knie. De Slovaak kwam in de derde etappe van de Tour ten val en gaf uiteindeli­jk voor de start van de twaalfde etappe op nadat de wonde in zijn knie ontstoken raakte. Voor Sagan, die wil deelnemen aan de Olympische Spelen, heeft de operatie geen al te grote verdere gevolgen.

Het was Sagans ploeg BORA-hansgrohe die het nieuws in een aankondigi­ng op zijn website wereldkund­ig maakte. “Na zijn opgave in de Ronde van Frankrijk onderging Peter Sagan een kleine ingreep in Monaco. De drievoudig­e wereldkamp­ioen voelt zich goed en zal snel opnieuw kunnen fietsen”, klonk het. “Eerst en vooral wil ik het management en de ploegdokte­rs - Christophe Edler in het bijzonder - bedanken voor hun steun en zorgen sinds mijn val in de derde rit. Daarnaast ben ik dankbaar voor alle steunberic­hten die ik kreeg van mijn ploegmaats, vrienden en fans van over de hele wereld. Ik apprecieer het enorm”, reageerde Sagan zelf op de website van de ploeg.

Oppervlakk­ige ontsteking

“In de derde rit kwam ik ten val waardoor mijn kettingbla­d een diepe wonde maakte net boven mijn patellapee­s”, doet de Slovaak verder het relaas van zijn val. “We hebben geprobeerd om de wonde zo goed mogelijk proper te maken om infecties door kettingvet en andere vuiligheid te vermijden, maar het mocht niet baten. Enkele dagen later kreeg ik een ontsteking in een slijmbeurs net boven de patellapee­s waardoor ik de Tour moest verlaten. Ik wil ook nog het medische team van het IM2S ziekenhuis in Monaco bedanken om op zo’n korte termijn een uitstekend­e ingreep uit te voeren en voor de vlotte samenwerki­ng met de medische staf van het team. Ik voel me al veel beter en alles ziet er momenteel goed uit.” Peter Sagan kwam in de derde rit van de Tour ten val toen hij en Caleb Ewan in elkaar haakten. Een dag later werd Sagan nog vijfde. Ook in de zesde etappe finishte hij in de top vijf, maar na een achtste plek in etappe 8 moest hij er toch noodgedwon­gen de brui aan geven. Voor zijn deelname aan de Spelen over enkele weken moet hij evenwel niet vrezen.

 ?? FOTO EPA-EFE ?? Peter Sagan zijn knie was dan toch wat meer gehavend dan gedacht na zijn valpartij in rit 3.
FOTO EPA-EFE Peter Sagan zijn knie was dan toch wat meer gehavend dan gedacht na zijn valpartij in rit 3.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium