Het Belang van Limburg

WIELRENNEN

- Freddy Vaes

ELITE ZONDER CONTRACT Na winst in Kortenaken pakte Fabio Porco afgelopen zondag in Heultje zijn tweede overwinnin­g van het seizoen bij de elite zonder contract. Straf, want de 34-jarige Genkenaar komt normaal uit bij de masters.

De Genkse broers Fabio en Carlo Porco (38) maken al enkele jaren het mooie weer bij de masters. Dit jaar nog meer dan anders. Waar ze aan de start staan, winnen ze. De keren dat ze dit jaar één en twee eindigden, zijn niet meer op één hand te tellen. Fabio is 34, maar koerst nog niet zo heel lang. Wel gedreven. De Genkse broers leven als profs: de juiste voeding, voldoende rust, uren trainen (na het werk), profession­eel materiaal,... Eigenlijk zijn ze te goed om bij de masters te rijden. Vooral Fabio hoort thuis bij de elite zonder contract. “Als ze daar starten, eindigen ze ook heel dicht, want die mannen kunnen ontzettend hard fietsen”, zegt ex-renner en sponsor Erwin Bollen.

Alles of niets

Dat is de voorbije jaren al een paar keer gebleken. En ook dit seizoen, dat nog maar pas van start is gegaan. Op 1 juli behaalde Fabio in Kortenaken zijn eerste seizoensze­ge bij de elite zonder contract. Zondag voegde hij daar nog een overwinnin­g in Heultje aan toe. “Na 35 km legde ik de basis van een ontsnappin­g met vier”, vertelt de Genkenaar. “We gaven alles, wat resulteerd­e in een gemiddelde van 46 km/u. Toch konden we niet beletten dat een groep van acht renners kwam aansluiten. In de finale werd er slag om slinger gedemarree­rd. Met onder meer Timo Kielich en Witse Meeusen in de groep gaf ik mezelf niet zoveel kans. Op één kilometer van de meet speelde ik alles of niets. Ik pakte een paar lengten en kon die houden tot op de streep.”

Geen PK

Goed voor zijn tweede zege bij de elite zonder contract. Daarmee voert hij als master niet alleen de Limburgse zegestand bij de elite zonder contract aan (Baers en Wouters wonnen elk één wedstrijd), maar staat hij ook samen

PAARDENSPO­RT

 ?? FOTO MINNART B ?? Na winst in Kortenaken mocht Fabio Porco ook in Heultje juichen.
FOTO MINNART B Na winst in Kortenaken mocht Fabio Porco ook in Heultje juichen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium