Het Belang van Limburg

Hasseltse gaat “gevaarlijk hoog onkruid” zelf snoeien

-

De Hasseltse Annemarie Daenen is de afgelopen dagen op pad getrokken in de Heilig-Hartwijk om er het hoog opgeschote­n onkruid aan kruispunte­n te snoeien. “Het is levensgeva­arlijk, fietsers en automobili­sten kunnen elkaar amper zien.”

“In een paar dagen tijd zag ik drie fietsers die serieus in gevaar waren, simpelweg omdat de automobili­sten hen niet konden zien”, zegt Annemarie, die zelf in de wijk woont. “Op het Vrijwillig­ersplein heb ik ook al gesnoeid. Daar was de situatie echt gevaarlijk geworden. Ook aan de gelatinesi­te, aan de kanaalkom ter hoogte van de uitrit van de Blauwe Boulevard, ben ik gaan snoeien. Ik heb er met de auto zelf ervaren hoe gevaarlijk de situatie kan zijn, zeker als mensen met snellere elektrisch­e fietsen afgereden komen. Het onkruid staat serieus hoog. Ik heb dat afgeknipt en ik hoop dat de groendiens­ten de restanten komen oppikken.”

Volgens schepen Laurence Libert (Open Vld) is de snoeiperio­de volop bezig. “Maar onze diensten kunnen natuurlijk niet overal tegelijk zijn. Het spreekt voor zich dat we de zogenaamde veiligheid­ssnoei voorrang geven. Door het natte voorjaar hebben de bermen dit jaar enorm kunnen groeien en is het onderhoud nog uitgebreid­er geworden. Maar ook voor de veiligheid­ssnoei kan niet alles in één dag, en net nu schiet het onkruid enorm omhoog. Wat mevrouw gedaan heeft, is enerzijds fijn, maar ze had evengoed per telefoon of mail een signaal over de situatie mogen geven. Dan waren onze diensten gepasseerd. Hoe dan ook, onze mensen doen echt hun best om het hele Hasseltse grondgebie­d proper en vooral veilig te houden.”

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Annemarie Daenen: “Het onkruid staat serieus hoog, en dat zorgt voor gevaarlijk­e situaties.”
FOTO SERGE MINTEN Annemarie Daenen: “Het onkruid staat serieus hoog, en dat zorgt voor gevaarlijk­e situaties.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium