Het Belang van Limburg

Ruim 32.000 euro voor 20 Limburgse natuurgebi­eden

- Mireille Maes

De eerste ‘Expeditie Natuurpunt’ die eind juni aankwam in Limburg is er eentje voor de annalen. Een recordaant­al deelnemers zamelde samen een recordbedr­ag van ruim 410.000 euro in. Voor 20 natuurgebi­eden in Limburg werd 32.039 euro ingezameld.

Het meeste geld - 31.515 euro werd ingezameld voor de aankoop van natuur in het Mechels Rivierenge­bied. In Limburg gaat 6.180 euro naar het gebied Pomperik-Dorpsbeemd­en in Diepenbeek. De Limburgse top 3 wordt vervolledi­gd met 5.755 euro voor Hesselsbro­ek en 3.150 euro voor de Vallei van de Zwarte Beek in Hechtel-Eksel. Voor heel Vlaanderen krijgen dankzij deze expeditie 105 gebieden van Natuurpunt geld.

Pioniers

In ruil voor het inzamelen van al dat geld mochten de 148 expeditiet­eams eind juni de - vooral Limburgse - natuur doorkruise­n en niet zo evidente plekjes ontdekken. Dat kon met de fiets, de kano of te voet. “Het was op vele vlakken een pioniersed­itie: het is de eerste keer dat we naar Limburg kwamen. Nog nooit hadden we zoveel deelnemers op de Expeditie. Nog nooit werd er zoveel geld opgehaald voor de natuur”, somt een tevreden Katrien Degreef Coordinato­r Expeditie Natuurpunt, op.

Door corona was er ook dit jaar geen groot eindfeest. Maar bij Natuurpunt lieten ze al weten dat dat feesten bij de volgende editie ruimschoot­s wordt goedgemaak­t. En of we volgend jaar terug naar Limburg komen? “Er is nog niks officieel beslist, maar het enthousias­me is alvast groot”, laat woordvoerd­er Natalie Sterckx weten.

 ?? FOTO MARC HERREMANS ?? Het gebied Pomperik-Dorpsbeemd­en in Diepenbeek krijgt dankzij de Expeditie Natuurpunt 6.180 euro.
FOTO MARC HERREMANS Het gebied Pomperik-Dorpsbeemd­en in Diepenbeek krijgt dankzij de Expeditie Natuurpunt 6.180 euro.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium