Het Belang van Limburg

Twee verdachten opgepakt voor internatio­nale zwendel

- Nancy Vandebroek

De federale politie heeft dinsdagoch­tend in onze provincie vier huiszoekin­gen uitgevoerd op verzoek van de Duitse justitie. Er loopt een onderzoek naar een internatio­naal georganise­erde bende die achter de diefstal van een 50-tal waardevoll­e oldtimers en motoren zou zitten.

Speciale eenheden sloegen dinsdagoch­tend rond 6 uur toe op locaties op de Tongersest­eenweg in Riemst, op de Kiezelweg in Lanaken, in de Dwarsstraa­t in Maasmechel­en en op een nog ongekende locatie in het Genkse. In Nederland werden huiszoekin­gen uitgevoerd op twaalf locaties in de regio Heerlen. In onze provincie werden twee verdachten opgepakt, in Nederland drie.

Bende

De vijf zouden deel uitmaken van een bende die voornameli­jk ’s nachts toesloeg op opritten en in ondergrond­se garages in Duitsland. De bende had het voornameli­jk gemunt op heel waardevoll­e auto’s en motoren. Het zou gaan om een 50-tal oude Porsches 911, Mercedesse­n Pagode maar ook motoren die de voorbije jaren van eigenaar wisselden. De waarde van de buit zou volgens de Duitse justitie een slordige 4 miljoen euro bedragen.

Opdrachtge­vers

In het kader van het onderzoek werden in oktober vorig jaar al gestolen Porsches en oldtimers aangetroff­en in garageboxe­n in Lanaken. In april van dit jaar werd ook nog een Mustang door de politie onderschep­t aan het voetbalple­in in Veldwezelt. De oldtimer stond klaar om getakeld te worden. De politie wilde toen nog geen commentaar geven bij de inbeslagna­mes omdat ze blijkbaar deel uitmaakten van het grootschal­ige Duitse onderzoek. De opdrachtge­vers van de diefstalle­n zaten in Duitsland, terwijl de uitvoerder­s van de diefstalle­n zich in onze provincie bevonden. Het parket van het Düsseldorf geeft vandaag meer uitleg over de gerechteli­jke actie.

 ??  ?? Deze Porsche 964 coupe werd in oktober aangetroff­en in Veldwezelt.
Deze Porsche 964 coupe werd in oktober aangetroff­en in Veldwezelt.
 ?? FOTO'S TOM PALMAERS ?? In april van dit jaar werd een Mustang door de politie onderschep­t aan het voetbalple­in in Veldwezelt.
FOTO'S TOM PALMAERS In april van dit jaar werd een Mustang door de politie onderschep­t aan het voetbalple­in in Veldwezelt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium