Het Belang van Limburg

“Overal spelen er belangen. Zoals Wout versus Wout”

-

Dag om dag brengen Jasper Philipsen en Dylan Teuns verslag uit vanuit de Tour. Wat spookt er door hun hoofd, wat vertellen de benen hen en welke geluiden circuleren er in het peloton? Drie weken lang nemen Jasper en Dylan geen blad voor de mond.

“Een nieuwe dag, een nieuwe ontsnappin­gspoging. Maar opnieuw geraakte ik niet weg met een veelbelove­nd groepje. Net zoals afgelopen zaterdag hebben we de eerste twee uur weer als gekken gekoerst. Pas na tachtig kilometer ging de vaart eruit en kregen de gelukkigen een vrijgeleid­e. Daar zat ik dan met mijn goede benen. Ik heb er niet veel aan gehad. Zoals zovele dagen in deze ongecontro­leerde Tour.” “Eigenlijk is het circus dit jaar één grote, rondrijden­de contradict­ie. Eenmaal de vlag naar beneden heerst er weinig of niets controle, terwijl UAE Team Emirates daardoor net alles perfect onder controle heeft. De ploeg van de gele trui profiteert maximaal van de chaos. Zaterdag, richting Quillan, kregen ze 90 km cadeau en nu, op weg naar Saint-Gaudens, evenzeer. Ergens is dat logisch, de kansen worden almaar schaarser en iedereen neutralise­ert elkaars aanvallen. Ah ja, overal spelen er belangen.”

“Neem bijvoorbee­ld het ploegenkla­ssement. Op de Col de la Core zag je plots EF het heft in handen nemen omdat ze beseften dat we twee pionnetjes mee hadden in de vlucht en ze hun winstkanse­n in het ploegenkla­ssement gaaf wilden houden. Het zou dus zomaar kunnen dat ik of mijn ploeggenot­en in de Pyreneeën geen centimeter ruimte zullen krijgen van de roze brigade. Net zoals wij de bollentrui van onze Wout voluit zullen beschermen ten nadele van Wout van Aert. Die gaan we heus niet zomaar laten rijden. Al ligt er ook een grote verantwoor­delijkheid bij Poels zelf. Hij zal moeten zien dat hij mee is.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium