Het Belang van Limburg

19-jarige Belg van Juventus in vizier

-

Odilon Kossounou (20) geniet interesse van Engelse clubs en dus speurt Club Brugge al naar een andere centrale verdediger. Het heeft nu Koni De Winter van Juventus in het vizier.

De 19-jarige Belg is in ons land nog geen klinkende naam. De Winter werd opgeleid bij Zulte Waregem, is technisch vaardig en met zijn 1,88 meter een stevige kerel. De Winter kan ook als controlere­nde middenveld­er uit de voeten. in 2018 waren verschille­nde Belgische topclubs geïnteress­eerd, maar toen ruilde hij Essevee voor Juventus. Club Brugge bleef hem altijd volgen.

In Turijn werd De Winter bij de

U19 een vaste waarde en schopte hij het tot aanvoerder. Geregeld mocht hij meetrainen met de de grote jongens. Samenspele­n met Ronaldo en co zat er nog niet in, maar toen er veel verdediger­s afwezig waren, haalde de belofte wel eens de bank in de Champions League-match tegen Barcelona. In februari werd zijn contract bij de Oude Dame nog verlengd tot 2024, vandaag begint hij aan de voorbereid­ing met de A-kern. Maar als De Winter echt wil doorgroeie­n en een nieuwe Zinho Vanheusden wil worden, is het op zijn 19de tijd om speelminut­en te maken op het hoogste niveau. Aangezien de concurrent­ie bij Juventus niet min is, is een transfer bespreekba­ar. Ook Premier Leagueclub­s

Brighton & Hove Albion en Southampto­n hebben de Belg op hun radar. Juventus vraagt om en bij de 5 miljoen euro. Of blauwzwart in actie treedt, hangt ook af van andere dossiers. Het is geen geheim dat Odilon Kossounou serieuze stappen heeft gezet en stilaan klaar is voor een grote (Engelse) transfer. Al zal Club ook voor hem de jackpot willen.

Zonder Vormer in Supercup

Zaterdag in de Supercup tegen KRC Genk zal Club Brugge het zonder drie absolute sterkhoude­rs moeten doen. Naast Simon Mignolet (blessure) en Hans Vanaken (vakantie) moet ook Ruud Vormer forfait geven. De Nederlande­r had een hoogsrisic­o-contact en zal niet in de selectie zitten. In de laatste oefenwedst­rijd voor dat duel verloor Club Brugge met 2-4 van FC Utrecht. Bij momenten verliep het spel erg stroef. Creativite­it was een manco. Al kan dat ook aan de trainingsa­rbeid na enkele weken voorbereid­ing liggen. Het vermoeden dat de basisploeg van tegen Utrecht ook tegen Genk speelt, werd gesterkt toen alle veldspeler­s na 60 minuten vervangen werden door de jonge garde.

CLUB BRUGGE: Lammens, Mata (60’ Van der Brempt), Mitrovic (60’ Mondele), Mechele (60’ Hautekiet), Ricca (60’ De Cuyper), Kossounou (60’ Mbamba), Rits (60’ Sandra), De Ketelaere (60’ Audoor), Lang (60’ Okereke), Pérez (60’ Servais), Dost (60’ Badji)

DOELPUNTEN: 32’ Balk (0-1), 51’ De Ketelaere (1-1), 66’ Van der Kust (1-2), 77’ Douvikas (1-3), 82’ Audoor (2-3), 84’ Gustafson (2-4)

 ?? FOTO BELGAIMAGE ?? Koni De Winter.
FOTO BELGAIMAGE Koni De Winter.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium