Het Belang van Limburg

Vier jaar cel voor autodieven die Palenaar tijdens testrit ontvoerden

- Geert Houben

RECHTBANK BERINGEN/CHARLEROI Voor de ontvoering en bedreiging van een Beringenaa­r zijn dinsdag vier jongeren veroordeel­d tot vier jaar cel, waarvan de helft met uitstel. Het kwartet uit de regio Charleroi koos het slachtoffe­r lukraak uit nadat hij zijn Mercedes online te koop had gezet.

De jongeren zijn amper 19 en 20 jaar oud. Ze verblijven momenteel in de gevangenis voor de feiten die zich op 22 december vorig jaar afspeelden. Atakan Keskin (28) uit Paal kreeg een telefoontj­e van een van de daders met de vraag of ze zijn Mercedes konden komen bekijken. Twee Franstalig­e daders stelden een testrit voor die al snelde uitmondde in een horrorrit. Eens in Tessenderl­o kreeg de 28-jarige verkoper, die vooraan op de passagiers­zetel zat, een mes op de keel gedrukt en werd hij met colsonband­jes gekneveld.

Pistool

De rit ging richting Charleroi.

Twee kompanen stonden daar het gezelschap op te wachten. Keskin kon na twee vluchtpogi­ngen ontsnappen en de politie verwittige­n. Uit onderzoek bleek dat de daders eerder die dag nog een poging hadden gewaagd.

Met de hulp van onder meer het eerste slachtoffe­r en telefonieo­nderzoek brachten de speurders, de daders in beeld. De gestolen Mercedes werd uiteindeli­jk in Spanje teruggevon­den. De jongeren bekenden de feiten, maar schoven de schuld naar elkaar door.

Elke dader kreeg vier jaar cel, waarvan twee met uitstel. Om van dat uitstel te kunnen genieten, moeten ze hun schoolople­iding afmaken, werk zoeken en een begeleidin­g ter preventie van misdrijven volgen. Aan het slachtoffe­r moeten ze een voorlopig bedrag van 5.000 euro betalen. De rechtbank stelde een deskundige aan om de schadeverg­oeding te begroten. Ook van verzekeraa­r Baloise mag het kwartet nog een factuur verwachten voor de gestolen Mercedes.

 ?? FOTO RR ?? Toen Atakan Keskin zijn auto online te koop zette, werd hij gecontacte­erd door de jonge daders uit Charleroi.
FOTO RR Toen Atakan Keskin zijn auto online te koop zette, werd hij gecontacte­erd door de jonge daders uit Charleroi.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium